Bonduelle - пролетното настроение започва в чинията ви!

  • 7 515
  • 397
  •   1
Отговори
# 75
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
  • Мнения: 657
Салата от царевица и риба тон

ПРОДУКТИ:  царевица Bonduelle PREMIUM , 1 зелен лук, 1консерва  риба тон, 10 черни маслини, 2 с.л. зехтин , 1 с.л. оцет , сол

РЕЦЕПТА:
 В голяма купа изсипвам консервата царевица Bonduelle,  консервата риба тон , зеленият лук , нарязан на ситно и черните обезкостени маслини, нарязани на колелца. Поливам  със зехтин (2 с.л.) и оцет (1 с.л.) и  осолявам на вкус.

# 76
  • Варна
  • Мнения: 2 389
Много обичаме в нашето семейство мексиканска салата с царевица -използвам 2 консерви царевица Bonduelle, слагам я в купа и прибавям майонеза,  фета сирене, халапеньо и лимон.

# 77
  • Мнения: 1 239
Царевицата обичам да я хапвам направо от консервата с виличка или да я добавям в салата - айсберг, царевица, краставица и чери домати.
Червеният боб слагам в супа минестроне - картор, морков, тиквичка, червен боб, домати и паста фусили.

# 78
  • Мнения: 34
Любима салата: 200 г царевица, 200 г грах, 2 червени печени чушки, кисели краставички, лук, сок от лимон, зехтин и сол.

# 79
  • Мнения: 1 205
Харесвам царевица в масло. Бързо и питателно!

# 80
  • Мнения: 124
Обожавам царевичната, и си я хапваме така, без нищо. Градчето е много вкусно и се готви бързо. Червен боб ,грах, царевица,ползваме за гювеч със зеленчуци, който консервираме лятото

# 81
  • Мнения: 7 314
Най-често с част от изброените продукти, а именно царевица, червен боб; приготвям нещо подобно на Чили конкарне, но с месо а не с кайма. Нямам конкретна рецепта, но в общи линии:
Задушавам кубчета месо, към тях прибавям лук, моркови, домати и почти накрая- царевица и червен боб . Подправките са мексикански готов микс( от Л.)

# 82
  • Мнения: 2 001
Една от любимите ни салати, която всъщност си е направо самостоятелно ястие е:
- задушен грах с масло
- рукола
- хранителна мая
- краставища
- може и варени макарони да се добавят

# 83
  • Мнения: 14 828
Моята любима салата е с кускус и царевица.
1/2 пакет кускус
1 консерва царевица
Колбас
Кисели краставички
Майонеза
Кисело мляко

# 84
  • Мнения: 80
Царевицата и граха на Bonduelle са на почит вкъщи. Дъщеря ми обожава да си ги хапва направо от консервата. Аз пък много харесвам задушен грах с масълце. Също така правя следната салата/разядка: царевица Bonduelle;
Майонеза;
Ролца от раци;
Съвсем малко горчица. Объркване всичко и готово.

# 85
  • Мнения: 2 135
Любимата ни салата с царевица-
две консерви изсипвам в купа, добавям рулца от раци, кисели краставички, чесън, копър и черен пипер.Обърквам с майонеза и кисело мляко!Бон апети с ракийка, водка или винце Heart

# 86
  • Мнения: 11 768
Грах на Бондюел ползвам винаги за любимия ориз по китайски с месо и зеленчуци.
Ориз с яйца, зеленчуци и месо

* 300 г ориз басмати

* 1 средно голяма глава лук

* 2-3 стръка зелен лук

* 1 средно голям морков

* 1 шепа замразен грах - около 100 г

* 2 яйца

* 3-4 с.л. сусамово олио / ако нямате ползвайте слънчогледово/

* 1 с.л. оризов оцет /може да се замени с бяло вино или малко ябълков оцет/

* 4-5 с.л. соев сос /тук е малко на вкус, може и повече

* 1 лъжица масло (10 г е достатъчно)

* сол - слагам 1 ч.л.

* щипка черен пипер



* 500 г месо /правила съм само с пилешко и свинско

* 4 с.л. соев сос

* 4 с.л. сусамово олио или слънчогледово олио
По 250 г пилешко филе и свинско каре се нарязват на много тънко, като за дюнер. Всяко от месата се маринова в по 2 с.л. соев сос за около 30 минути.

След това всяко се изпържва в загрят уок тиган на силна температура /най-добре на газ/ с по 2 с.л. сусамово олио или слънчогледово олио. Пърженето е около 5 минути. Пробвайте за готовност. Готовото месо държим в съд с капак.

Следва подготовка на ориза. Оризът предпочитам да подготвя не повече от час преди да сглобя ястието. Така хем остава топъл, хем не се слепва много.

Оризът се измива хубаво под течаща студена вода в гевриг. Може да се накисне за 10 минути в студена вода и няколко пъти да се преплакне в гевгира. Последващо се слага в тенджера с по-дебело дъно, добавя се 750 мл студена вода (съотношение ориз-вода е 1:2,5). Оризът се слага на котлона да заври и в момента, в който заври, силата на огъня се намалява и се вари 10-12 минути под капак. Водата не трябва напълно да бъде поета. Може еднократно да разбъркате по средата на варене. Няма залепване, няма избиване на нишесте. След като минат минутите сваляте от огъня и както е с капака покривате с кърпа отгоре. В рамките на 20-30 минути оризът ще поеме останалата вода и зрънцата ще се делят. Дори да е леко слепнат, това да не ви притеснява. Последващо при смесване в тигана с останалите съставки всичко се раздробява.

Подготовка на зеленчуци и приготвяне на ястието.

Нарязваме на ситно 1 глава лук. Морковите нарязваме на кубчета, или на малки лентички с белачката за зеленчуци. Нарязваме на ситно и зеления лук. Половината оставяме за поръсване на ястието, а останалата част ще добавим при готвене.

Чукваме две яйца в купичка. Подготвяме лъжица масло, 4-5 с.л. соев сос и лъжица, две оризов оцет, сол и пипер.

Вадим замразения грах в купичка, непосредствено преди да започнем да приготвяме ястието.

Всички продукти са готови и започваме да сглобяваме ястието.

Загряваме уок на по-силна температура с 3-4 с.л. сусамово или слънчогледово олио. Добавяме първо нарязания лук и морковите. Запържваме за около минута, две. Добавяме после граха и зеления лук и пържим още минута. Добавяме яйцата, бъркаме енергично, докато се раздробят. Следва месото, отново разбъркваме и добавяме ориза. С ориза добавяме и всички подправки - сол, пипер, соев сос, оризов оцет и накрая маслото. Разбъркваме хубаво, опитваме и при нужда си добавяме още малко соев сос или сол. Сваляме от котлона, сипваме в сервизна чиния, поръсваме с отделения нарязан зелен лук и сервираме топло.

# 87
  • Мнения: 99
Любима салата на всички у дома е Салата със зрял фасул. Приготвям я с: 1 консерва зрял фасул, 1/2 буркан мариновани краставички, нарязани на кубчета и 1 буркан финносляна лютеница (за предпочитане домашна). Всичко се обърква добре и ... това е. Много е вкусна!

# 88
  • Сф
  • Мнения: 10 739
Вкъщи много обичаме овчарски пай по тази рецепта:
500 г. телешка кайма  2 моркова 2 глави лук  300 г. грах от консерва (бланширана)  300 г. царевица от консерва (бланширана)  200 г. консерва домати (на кубчета) сух чесън - 2-3 скилидки;
Подправки - мащерка, сол, черен пипер, червен пипер. Оригинално се добавя и  малко сос Уорчестър.
За пюрето: 3-4 средно големи картофа ,3 бучки масло, 50 мл. прясно мляко, сол и черен пипер.
Стъпка 1: Запържете морковът и лукът в незалепващ голям тиган или тенджера. Добавете каймата и задушете до почти готовност. Прибавете отцедените грах и царевица и разбъркайте добре. Тук е момента да сложите доматите и подправките. Задушете всичко за не повече от 5-10 минути.
Стъпка 2: Рецептата за пюрето е стандартно картофено пюре - сварете картофите в подсолена вода, добавете черен пипер и още сол на вкус, няколко бучки масло и прясно мляко. Пюрирайте до гладкост. Стъпка 3: В йенската ви тавичка сложете сместта от кайма и зеленчуци като разпределите равномерно. Аз имах наличен пош, в който постепенно пълних картофеното пюре и така направих емблематичните за това ястие розички от пюре. Ако нямате, може да изрежете дупка от найлонова торбичка, а разбира се, ако просто разпределите с шпатула / лъжица също ще се получи чудесно. Ако е по този начин, може да направите фини резки, с помощта на вилица, за да има този  "уау фактор" вашето ястие.

Запечете до почервеняване на пюрето на 200 градуса (приблизително 30 мин), с включени горен и долен реотан. Можете да добавите и малко настърган кашкавал накрая, който да се запече в последните минути. Съвет: вероятно ще поизври малко от сместта, за да не залепва течност по фурната Ви, сложете тава най-отдолу на фурната, а йенската тава върху грил решетката.

Приятен апетит!

# 89
  • Мнения: 261
С продуктите на Бондуел приготвям ястието Чили кон каране. Използвам консервите сладка царевица и червен боб.
Запържвам телешка кайма, лук,морков, зелена и червена чушка, домати. Следват подправки и малки вода. Варя 20 минути, после слагам консервите и варя още 20 минути. Сервирам със сварен ориз.
Бон апетит!

Общи условия

Активация на акаунт