Научиха ме да правя крем нишесте за бебчо в нея за 2минути.
Сипваш 150-200гр. прясно мляко и 1-2 кафени лъжички захар в купичка /аз използвам дуралексова/. Пускаш МВ на максимум за 1 минута. Първият път наблюдавай да не ти кипне млякото, защото фурната ти може да е по-мощна от моята. Предварително разтваряш 2 пълни с връх чаени лъжички нишесте /без значение дали е царевично или пшеничено/ в малко студено мляко. След като фурната ти изключи вадиш купичката и прибавяш разтвореното нишестето с бъркане към топлото мляко. Връщаш я пак в МВ и я пускаш пак за около 0,5-1 мин. И този път внимавай да не кипне. Надигне ли се, крема е готов.
Трябва да знаеш, че като изстине се втвърдява още.
Поне на мен така ми е по-бързо и по-лесно да го правя, отколкото да бъркам на котлона за 1 чашка крем.
Иначе аз я използвам предимно за затопляне. Втенджерата под налягане ми е по-лесно да готвя.
Успех!