1 пакет безглут. бишкоти на Шаер се напръсква с 1 ч.ч. мляко с какао /Йоткер/; или само какао сварено с вода и малко захар; или кафе еспресо с малко ром /за деца над 10 год./.
Отгоре се нанася следния крем: 1 голяма кофичка сирене Маскарпоне се разбива с 2/3 ч.ч. захар /на вкус, може и повече/ и накрая се разбърква с 1 кофичка заквасена сметана /Бор-Чвор, Мегле, да не е Данон/ - голяма и 1 ванилия. Заквасената сметана може да се замени с малка течна сладкарска сметана Хопла, предварително разбита. А сиренето Маскарпоне със сирене Филаделфия или извара - 400 грама. За българското крема сирене не съм сигурна дали е без глутен. Така крема е по-течен, ако искате може сметаната да е малка заквасена, тогава е по-гъст.
Върху крема се настъргва натурален шоколад или се поръсва с цедка какао на Йоткер. Да престои в хладилника поне 6 часа
Може да се направи и на 2 реда бишкоти и крем. Аз го правих в правоъгълна йена тавичка, но може и в откопчаваща се тавичка за торта.
Оригинала е и с 4 жълтъци, които се варят на водна баня със захарта и се смесват с крема, но малкия толкова яйчни кремове не обича.