Комбуча

  • 107 841
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 874
   Здравейте!
Някоя от вас,дали не би искала да ме зарадва с едно бебче  Комбуча?  Praynig  Simple Smile

# 196
  • Мнения: 19
   Здравейте!
Някоя от вас,дали не би искала да ме зарадва с едно бебче  Комбуча?  Praynig  Simple Smile

Здрасти, правя комбуча от доста време, имам много, ще ти подаря и повече. Само пиши на лични. Който иска да ми пише. Wink

# 197
  • Бургас
  • Мнения: 614
   Здравейте!
Някоя от вас,дали не би искала да ме зарадва с едно бебче  Комбуча?  Praynig  Simple Smile

Здрасти, правя комбуча от доста време, имам много, ще ти подаря и повече. Само пиши на лични. Който иска да ми пише. Wink

Аз искам, пиша ти Simple Smile

# 198
  • Бургас
  • Мнения: 614
Знаете ли как да си правя Комбуча с плодов вкус, като тези, които се продават в магазинната мрежа?

http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 1%83%D1%87%D0%B0/

# 199
  • Мнения: 19
Знаете ли как да си правя Комбуча с плодов вкус, като тези, които се продават в магазинната мрежа?

http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 1%83%D1%87%D0%B0/


Здрасти! Правила съм със сок от ябълка, ягода, сладко от боровинки. С пресни сокове: правиш сока и наливаш по 1-2 пръста в бутилчици после допълваш с готова комбуча и оставяш 1-2 пръста въздух в бутилката. Оставяш извън хладилника за още ден-два, после-в хладилника. Пробвай с каквото си искаш. Със сок от пресни ягоди ми се получи фантастично. Със сладкото от боровинки: не беше толкова ароматно, колкото с пресен сок. Още нещо - последната партида Комбуча направих с жасминов зелен чай (драконови перли) - няма такъв аромат!  bouquet

# 200
  • Бургас
  • Мнения: 614
Знаете ли как да си правя Комбуча с плодов вкус, като тези, които се продават в магазинната мрежа?

http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 1%83%D1%87%D0%B0/


Здрасти! Правила съм със сок от ябълка, ягода, сладко от боровинки. С пресни сокове: правиш сока и наливаш по 1-2 пръста в бутилчици после допълваш с готова комбуча и оставяш 1-2 пръста въздух в бутилката. Оставяш извън хладилника за още ден-два, после-в хладилника. Пробвай с каквото си искаш. Със сок от пресни ягоди ми се получи фантастично. Със сладкото от боровинки: не беше толкова ароматно, колкото с пресен сок. Още нещо - последната партида Комбуча направих с жасминов зелен чай (драконови перли) - няма такъв аромат!  bouquet

Благодаря ти за бързия отговор, ще пробвам още със следващата партида Simple Smile
Аз си мислех, дали ще се получи, ако към черния чай, с който приготвям комбучата добавя и едно-две пакетчета плодов?

# 201
  • Мнения: 19
Знаете ли как да си правя Комбуча с плодов вкус, като тези, които се продават в магазинната мрежа?

http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 1%83%D1%87%D0%B0/


Здрасти! Правила съм със сок от ябълка, ягода, сладко от боровинки. С пресни сокове: правиш сока и наливаш по 1-2 пръста в бутилчици после допълваш с готова комбуча и оставяш 1-2 пръста въздух в бутилката. Оставяш извън хладилника за още ден-два, после-в хладилника. Пробвай с каквото си искаш. Със сок от пресни ягоди ми се получи фантастично. Със сладкото от боровинки: не беше толкова ароматно, колкото с пресен сок. Още нещо - последната партида Комбуча направих с жасминов зелен чай (драконови перли) - няма такъв аромат!  bouquet

Благодаря ти за бързия отговор, ще пробвам още със следващата партида Simple Smile
Аз си мислех, дали ще се получи, ако към черния чай, с който приготвям комбучата добавя и едно-две пакетчета плодов?

Доколкото знам комбуча културата се храни със зелен и/или черен чай (чисти, неароматизирани) и захар. Овкусяването става на втората ферментация.

# 202
  • Бургас
  • Мнения: 614
Знаете ли как да си правя Комбуча с плодов вкус, като тези, които се продават в магазинната мрежа?

http://kombucha.bg/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D … 1%83%D1%87%D0%B0/

И аз така съм чела Simple Smile Но съм готова да експериментирам. Е, все пак ако някой вече е правил е добра насока Simple Smile


Здрасти! Правила съм със сок от ябълка, ягода, сладко от боровинки. С пресни сокове: правиш сока и наливаш по 1-2 пръста в бутилчици после допълваш с готова комбуча и оставяш 1-2 пръста въздух в бутилката. Оставяш извън хладилника за още ден-два, после-в хладилника. Пробвай с каквото си искаш. Със сок от пресни ягоди ми се получи фантастично. Със сладкото от боровинки: не беше толкова ароматно, колкото с пресен сок. Още нещо - последната партида Комбуча направих с жасминов зелен чай (драконови перли) - няма такъв аромат!  bouquet

Благодаря ти за бързия отговор, ще пробвам още със следващата партида Simple Smile
Аз си мислех, дали ще се получи, ако към черния чай, с който приготвям комбучата добавя и едно-две пакетчета плодов?

Доколкото знам комбуча културата се храни със зелен и/или черен чай (чисти, неароматизирани) и захар. Овкусяването става на втората ферментация.

# 203
  • Мнения: 162
Здравейте, някой има ли комбуча във Варна?

# 204
  • Мнения: 19
Здравейте, някой има ли комбуча във Варна?

Мога да ти пратя по Еконт за твоя сметка ако искаш.

# 205
  • Мнения: 557
Момичета, аз раздавах, раздавах, и в един момент сложих комбучките на хотел, понеже имах свръхпроизводство даже на оцет. Преди 2 седмици ги реанимирах. Имам бебета, но са доста тънички все още - може би около2 милиметра дебелина. Ако дам бебе, достатъчно жизнеспособно ли е да оцелее?

Въпросът е глупав, от една страна, защото на мен лично не ми е било проблем да стабилизирам бебета като тези; а за начинаещ комбучист?

Между другото, след 2-3 седмици ще имам отново джун-комбучки, ако някой се интересува (Русе).

П.С. Естествено, са абсолютно безплатни - поемате само куриерските.

# 206
  • Бургас
  • Мнения: 614
Какво е джун -комбучки?

# 207
  • Мнения: 557
Какво е джун -комбучки?
Джун-комбучата (jun scoby) е разновидност на познатата ни комбуча или родствен вид, който за разлика от позната комбуча, вместо със захар се подхранва с мед (обикновената комбуча от меда загива). Обикновено се гледа в зелен чай и мед, а ферментацията протича почти двойно по-бързо, тъй като в меда захарта е вече в голяма степен разградена до глюкоза и фруктоза. Наричат я още "шампанското на комбучите", защото става доста по-газирана.

Картинки и линкове: 1, 2

# 208
  • Бургас
  • Мнения: 614
Много интересно! По принцип бих пробвала, но сега се уча на "обикновената" камбуча и ще ми дойдат множко, няма да сварвам да изпивам реколтите Simple Smile

# 209
  • Мнения: 557
Е то трябва да се внимава, иначе много бързо ще те колонизират буркани и бурканчета!  Party

Моите комбучки имаха отпуска известно време, че в един момент се чудех какво да правя продукцията и любимците; сега пак заработиха, на по-бавни обороти засега. Като ти омръзне да изпиваш продукцията, може да ги оставиш да произвеждат оцет, или пък да експериментираш с вторичната ферментация. Оцетът става супер - и за салати, и за готвене (маринати всякакви), и за бърза ферментация на зеленчуци, само четох, че май за консерви не ставал, но аз и не правя.

Има и доста козметични рецепти! Но до тях още не съм стигнала да ги изпробвам.

Общи условия

Активация на акаунт