Комбуча

  • 107 864
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 2 962
 fractal, след кефира искам да "завъдя" и Комбуча Simple Smile  Твоите гъбки колко мед "изяждат"? Поздравявам те за твоите експерименти - винаги ми е много интересно да чета твоите идеи! Много са свежи и някак нестандартни Simple Smile

# 211
  • Мнения: 234
Момичета от Бургас съм. Ще се радвам някой да ми даде гъбка, ако има повече. Благодаря!

# 212
  • Мнения: 557
Сиси, благодаря за милите думи, страхотен комплимент, но незаслужен. Когато решиш, ще ти пратя; тъкмо дотогава да поукрепнат. Относно меда: ок. 3 с.л. на 1 л зелен чай. Може и повече, а и с по-малко ще се справи.

Пишете и вие, имаме страхотно хоби.  Hug

# 213
  • Бургас
  • Мнения: 614
Момичета от Бургас съм. Ще се радвам някой да ми даде гъбка, ако има повече. Благодаря!

Аз съм от Бургас. Една дама от тук скоро ми даде три гъбки, но те вече си имат своите гъбки, така че мога да ти дам другата седмица, ако не бързаш, че тези дни съм "на педали" и нямам време. Тъкмо да закрепнат новите гъбки.

# 214
  • Бургас
  • Мнения: 614
Е то трябва да се внимава, иначе много бързо ще те колонизират буркани и бурканчета!  Party

Има и доста козметични рецепти! Но до тях още не съм стигнала да ги изпробвам.

Вече са ме колонизирали, все пак имам и кефир, хехе Simple Smile
Ще се радвам да споделиш някоя козметична рецепта Simple Smile

# 215
  • Мнения: 557
Хахаха, да, забелязах те в другата тема.  Grinning
Както каза племенничето ми, какви са тези извънземни в бурканите... Кой знае, може и да е прав - в края на краищата, никой не знае как са се появили скобитата - самозародили се, или пък айде отнесох се.  Laughing

Засега не съм изпробвала козметичните, защото все още се опитвам да овладея положението - местене и нещо като ремонт в кухнята, местя бурканите като луда напред-назад (а те не обичат много-много да се местят, но няма как), оставила съм ги да правят оцет, защото нямам ни време, ни възможност в момента да правя неща за пиене - просто рискът от замърсяване е прекалено голям, даже хвърлих едно джунче и сега им треперя. Партидата от предишната ферментация е заредена с: джунбуча плюс вишнев сироп; джунбуча плюс джинджифил; джунбуча с лимон (сок и кора). Сега чак ме е яд, че миналата година изхвърлих всякакви захаросани сладка - щеше да стане убийствен "оцет" за сезона на салатките. Sad

# 216
  • Мнения: 234
Момичета от Бургас съм. Ще се радвам някой да ми даде гъбка, ако има повече. Благодаря!

Аз съм от Бургас. Една дама от тук скоро ми даде три гъбки, но те вече си имат своите гъбки, така че мога да ти дам другата седмица, ако не бързаш, че тези дни съм "на педали" и нямам време. Тъкмо да закрепнат новите гъбки.

Много ти благодаря за отзивчивостта. Аз намерих гъбка. Пази твоите да закрепват Simple Smile

# 217
  • София
  • Мнения: 4 493
Здравейте, отдавна знам за Комбучата, но сега реших да опитам и аз да си отглеждам и да пия от пробиотичната напитка. Сега ще се уча как да я отглеждам, но първо да питам как да се снабдя с нея или мога да си я "завъдя" от купена напитка? От София съм

# 218
  • Мнения: 102
Подарявам комбуча от Пловдив съм Simple Smile

# 219
  • Мнения: 40
И аз си търся комбуча. От Русе  съм, но до две седмици съм по морето -Царево, Ахтопол, Бургас.

# 220
  • Мнения: 2
Здравейте, ако някой в София иска от гъбата, мога да му дам Simple Smile

# 221
  • Мнения: 1
Здравейте,

Ще съм Ви много благодарна ако  имате възможност да ми подарите гъба Комбуча. Живея във Варна, но  може да ми пратите гъбата по Еконт или друга транспортна фирма(разходите са за моя сметка Simple Smile)
имейл: hatier@abv.bg

# 222
  • Бургас
  • Мнения: 614
Има ли някой тук, който е правил оцет от Комбуча? Имам питане - за първи път оставих моите гъби да правят оцет, стоят почти 2 месеца, може и малко по-малко, но днес опитах и ми се струва, че оцета е готов. Веднага ли може да почне да се ползва или трябва да мине втора ферментация като напитката? Освен това самата гъба е станала една такава много бяла по края само, не я бях поглеждала прези времето на ферментацията, това нормално ли е или е лошо?

# 223
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
Има ли някой тук, който е правил оцет от Комбуча?
Аз! Не съм купувала оцет за салати повече от две години. Буквално всяка изтървана доза отлежава за оцет. Купувала съм от магазина само за зимнина, защото не знам как ще реагира на термична обработка този. При това си мисля, че греша... предвид, че това, което се продава си е чиста химия. На някои продукти откровено си пише "Кисел продукт"!!!

# 224
  • На морето!
  • Мнения: 5 769
Здравейте,
преди време отглеждах гъба, но я оставих на сестра ми и тя я е уморила. Сега си търся отново. От Бургас съм. Благодаря в аванс!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт