Домакини - първи сезон/петнадесети епизод

  • 35 456
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 644
Лус ето намерих един смит аз съм ползвала спонгия и съм доволна
http://www.lekar.bg/lek-114/info-114
Стади пре поръчвам ти млякото на хип.Аз съм доволна от него,по-скъпо е ,но си струва.Едно от добрите е .Това нан,фризолак са все разни не ОК за бебета според мен.

# 706
  • София
  • Мнения: 2 265
Ще пробвам, благодаря, Hug

# 707
  • София
  • Мнения: 9 879
Хортензия, къде я тая жега? Laughing
В София е приятно топло, да не кажа на моменти хладно. Имаше няколк горещи дни през юни и това си беше. аз обичам такова лят, мразя горещините.

Марче, златни ти ръчички, както се казва. Аз бих приела рецепта за сладко от сини сливи, ако може стъпка по стъпка като за мене.

Луси, как е Миленка? Чета, че сега малкия ти кашля...дано скоро се оправя.

Ние днес се разходихме из двореца Врана, много хубаво било там, да знаете!

# 708
  • UK
  • Мнения: 5 999
Привееееееееееееет Hug
бях си у дома почти цял ден ей сега се върнах в нашите Mr. Green
Тази седмица за последно и др сряда (на 24) моето мило меченце си идва newsm44 Много съм щастлива!
Моя приятелка ползва тези на Нестле млека, НАН 1 и НАН 2. Ста-ди вие с какво започнахте?
Ох, да ви кажа тука уж захладня, ама на мен, пак ми е жегаво Crazy
Луси за кашлицата на Петъо пробвай разни бабини рецепти, аз си мацах и шията  с масло от  newsm78 аде не мащерка, ааа лавандула, малко понамирисва, но доста облекчава Peace
Също му вземи грейфрути и го омеси (месеста му част с няколко лъжици мед) и да го изяде, така няколко пъти на ден, бързо облекчава и минава всяка настинка, аз мисля, че и той може да е настинал от морето Peace
Как сте иначе всички?
Мариииии  Hug

# 709
  • София
  • Мнения: 2 265
На Петьо нищо не може да му се даде - не яде плодове, освен банан и засега и него не ще... Ако може някаква рецепта с диня Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кашлицата му е суха 3-4 пъти през деня - вечер като заспи и сутрин като стане... Промивам му носле (има вътрешна хрема - според мен де...)... Може нещо и на алергична основа - от 4 месеца не съм му давала капки за алергия... Днес и очите му сърбяха...

Миленка е добре... Втори ден "проявява желание" да отиде да плува в басейна... Mr. Green Mr. Green Mr. Green - пари, бански, очила, шапка - от мен осигурено  ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green - да видим дали до края на лятото се накуми...

# 710
  • Мнения: 938
Вале, на село сме, на южната граница. Не се диша, днес поне полъхва ветрец.

# 711
  • Мнения: 843
Като цени са почти еднакви Нан-а и Хип-а.Аз не гледам цените щом се отнася за бебето.Явно различните видове действат по различен начин на различните бебета.
Коконче,с Нан  1 започнахме.

# 712
  • UK
  • Мнения: 5 999
Аз пък онзи ден се загледах в Била  ooooh! на щанда на бебешките храни  Mr. Green ей така съвсем информативно Blush искам да ви кажа, че ми се изправи косата #Shocked Това мляко на ХИП беше 26 лева имаше някакво на Фризолак по 13 лева, едни бебешки каши 250 грама по 8-9 лева, едни пюрета по 2-3 лева бурканчето Whistling всичко това сметнато по 2 Crazy Направооооо, а за памперсите пък да не говорим Mr. Green
Ста-ди Hug а за новородено, кой номер памперси се вземат или се гледат кг-те?

# 713
  • София
  • Мнения: 2 265
Зависи колко големи бебоци  Laughing

За новородени обикновено се взимат 3-5 кг (така пише на памперса)
Мисля, че на някои фирми има и 2-4 кг...

А за храната... ако е възможно - най-добрата каша е от цицата Laughing Laughing Laughing

Аз Миленка я кърмих до 1 година и малко. До 5 месеца беше само на кърма, после купувах каши и ги правих с кърмата... Не понасяше киселото мляко..., прясното. Повръщаше като в анимациите на 3 метра....

Петьо поради здравословните му проблеми и моите нерви, кърмата ми изчезна на 4 месец - та преминахме на киселото мляко... Въобще не яде НАН и др - повръщаше като фонтан... И досега обича само киселото мляко

# 714
  • Мнения: 843
Коконче,вземат се 2-5 или 3-6 кг.На самите пакети си има и номер-1,2,3....
Честно казано добре,че бабите и дядовците ни помагат,че иначе не знам как щяхме да оцеляваме.Тяхната помощ се състои в това,че всеки път му носят я играчка,я дрешка.За нас остават памперси,мляко,козметика,лекарства.А при вас ще е и по 2,ама да са живи и здрави ще се справяме. Hug
А и в началото ние имахме много подаръци-приятели,роднини всички му подариха по нещо.И е едно такова стоплящо сърцето като погледна и се сещам кое от кого е.
 Лус,много исках да кърмя.Изчетох толкова много информация,ама като няма.Какво ли не правих-пих течности,ядох ядки,спокойна съм.Гледах да го слагам постоянно на гърда,стояхме по 40-50 мин. и пак не се случиха добре нещата.През нощта се опитвах да е само на кърма,нали тогава е по -важно за лактацията.Случваше ми се даже между две кърмения да нямам грам кърма.Сега вече са само по няколко глътки,но пак си му ги давам.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 16:39 от Sta_di

# 715
  • Мнения: 2
Здравейте!От НАН1 и моята бебка ги акаше зелени,но с фризолак се оправи.До 2 год само фризолак и давах и нямаше проблеми,сега като е по-голяма понякога и давам млякото на нестле джуниър ,и повече кисело мляко.Днес не правих нищо особено,сготвих пил.сърчица с ориз и това си беше.Цял ден мързелувах Laughing

# 716
  • София
  • Мнения: 11 732
Марче, златни ти ръчички, както се казва. Аз бих приела рецепта за сладко от сини сливи, ако може стъпка по стъпка като за мене.
Ооооо, веднага ти пускам рецепта. Лесно, бързо , вкусно нали знаеш, че не обичам сръткави работи. При мен трябва да става бързо и винаги да става.
Сладко от сини сливи на фурна
Скрит текст:
1 кг сини сливи
400 г захар
1/4 ч.л. лим. киселина
1 шепа орехи
2 ванилии
Сливите са разполовяват и почистват от костилките. Посипват се със захар и престояват 1 нощ в хладилник. Прехвърлят се в широка тава долива се 100-200 гр вода + ванилията. Изпичат се във фурната на 180-200 градуса докато  сиропа се сгъсти. След като се свалят от фурната се прибавят орехите нарязани на едро и лим. киселина разтворена в маааалко водичка. Разбърква се и горещи се наливат в сухи и затоплени бурканчета.  Обръщат се за да хлътне капачката.
.
Сладко от бели череши.
Скрит текст:
1 кг бели череши
1 кг захар
50-100 гр вода
ванилия
1/4 ч.л.лим.киселина
Почистени черешите се посипват със захар. Престояват 1 нощ в хладилник. Прибавя се малко водичка, ванилията и се варят на умерен огън за 25 мин, като се отпенват с решетъчна лъжица. Накрая се прибавя и лим.киселина разтворена във водичка. Насипвам в сухи и затоплени бурканчета. Обръщам да хлътне капачката.
. Те това е другарки, мили. По този начин правя и сладко от черни череши, боровинки и малинки. При черните череши, боровинки и малинки, вода се слагам!! Те пускат много сок.
 Но тъй като съм изключително добра  Simple Smile задължително ви пускам следната фантастична рецепта за "Шоколадово суфле". Не може само аз да ям такива вкуснотийки.... е, няма такъв разкош. Поднася се топло с топка сладолед. Валенцето я знае тази рецепта, тъй като съм ѝ подарила една книжка с перфектните шоколадови сладкиши, но вие я нямате.
Шоколадово суфле за 8 бр. Моля ви, спазвайте точно рецептата и най-вече минутите за които се изпича. Нито повече от указаното, нито по-малко
Скрит текст:
200 гр кувертюр
200 г масло
7 бр яйца
270 г захар
125 г брашно
50 г какао
масло за формите
Фурната се загрява на 230-240 градуса
Шоколадът се нарязва и се разтопява заедно с маслото на водна баня, като се разбърква. Напоследък даже не го разтопявам на водна баня, а направо в/у котлона на слаба степен.
Яйцата се разбиват с миксер на силна степен заедно със захарта до пълното им бухване и побеляване.  Прибавя се шоколадовата смес, след това брашното и какаото и се смесват добре. За малко време аз пуснах и миксера на бавна степен за да може по-добре да се разбърка.
8 бр формички за суфле с диаметър около 8 см се намасляват добре, напълват се с тестото и се изпичат точно за 8 минути. Изваждат се от фурната, леко се охлаждат и поднасят с топка сладолед. Цялата работа ми отне 20 мин за приготвянате на тестото.
Нямах форми специални за суфле, а си бях купила малки квадратни съдчета от алум. фолио за 1.50 лв.Свършиха ми прекрасна работа, но те са с квадратна форма, а би трябвало да се кръглички. По-добре изглежда сладкиша, когато е в кръгла форма. Но това не е страшно и така е винаги оценен.
Те това е. Ако не ви е ясно нещо, моля питайте ме.

# 717
  • София
  • Мнения: 2 265
Веднага въпросът - откъде са бели череши. Днес на пазара в младост-1 не ги намерих!

# 718
  • София
  • Мнения: 11 732
Веднага въпросът - откъде са бели череши. Днес на пазара в младост-1 не ги намерих!
Вчера имаше на пазара на Гр.Игнатиев и бяха добри.  Също и в нашето магазинче в кв.  Лозенец.
Само да добавя нещо за шок.суфле. Отгоре, когато вече е изпечено трябва да има коричка, но когато се разреже би трябвало да потече шоколад. Това е доброто суфле.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 22:51 от marche14

# 719

Общи условия

Активация на акаунт