Домакини - първи сезон/петнадесети епизод

  • 35 452
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 644
Малко тъп въпрос ,но къде ги затопляш бурканчетата?
Ще се наканя да купя.Не е сложно.

# 721
  • София
  • Мнения: 11 732
Малко тъп въпрос ,но къде ги затопляш бурканчетата?
Ще се наканя да купя.Не е сложно.

На 30 градуса във фурната, после изваждам и наливам сладкото. 

# 722
  • София
  • Мнения: 2 265
Добро утро!

# 723
  • Мнения: 2 169
Добро утро  Hug

# 724
  • София
  • Мнения: 9 878
Марче, тази рецепта от твоята златна книжка я правих и аз. Обаче си пекох  нормална тава, малка, кръгла. Получи се недобре на вид, а на вкус- перфектно. Hug
Обаче си остава любима вкъщи рецептата за миниторти Сахер от книжката. Ох, как ме подсети, ще видя какви продукти имам и ще направя. Обаче ще я направя този път не на миниторти, а като нормална си торта. И може да добавя това- онова от себе си. Flutter

Марче, ти като фина любителка на шоколада- правила ли си някога домашна Нутела по рецепта на ЛБабрекс от форума. Ау, каква вкусотия, невероятна е. Аз мисля бях пускала тук, пробвай, ще ти хареса.

# 725
  • UK
  • Мнения: 5 999
Кога изписахме темата Crazy
ММ е специалиста по правенето и забъркването на сладко, обаче той го вари на котлона или пече в тава  chef (зависи, какво сладко ще прави) и после само пълни бурканчетата, не ги топли никъде Crazy
Ха добър ден да си кажа и накрая  hahaha hahaha hahaha

# 726
  • София
  • Мнения: 11 732
Добро утро!  Hug
Вале, пусни ми тази рецепта за шок. Нутела на Лабреск. Не я зная. А, виж тези пастички Сахер ще станат и на голяма торта. Много е добра.
Вале, излезна и още една книжка, но тя е с много засукани рецепти и само безместни затова не ти я пратих.  Вегетариански рецепти, като : пълнени фурми, самоси  newsm78, нахут, Например има една крем супа с песто от червени боровинки, тикви най-различни, аспержи, финокио.... Не се уважава в моята кухня.  Ще ме изгонят.  Simple Smile

# 727
  • София
  • Мнения: 9 878
Марче, ето я моята Нутела, отстрани съм сложила и рецептата:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200442897612443&set … ype=3&theater


И в моята кухня не се тачат таквиз неща, въобще хич даже- аспержи, бабержи....тц!

Днес ще правя едни кифли с кренвирш и едни с локум.  chef

# 728
  • Мнения: 843
Здравейте,дами.Ние се върнахме от консултация-качил е 1200 гр и е пораснал с 5 см.Пусна му и изследвания заради акото,добри са,само хемоглобина му е малко нисък,но каза на този етап да не правим нищо.Пак ще сменяме млякото дано скоро уцелим нашето.
За всички  Hug

# 729
  • UK
  • Мнения: 5 999
Браво Ста-ди, много хубави новини  Hug
Стефчето и Ангелчето много отдавна #Crazy не са се разписвали
newsm78

# 730
  • Мнения: 1 194
Здравейте момичета, влязох първо вас да видя какво правите.
Чак забравих какво щях да пиша, след като прочетох поста на Мари...
Толкова ми докривя...нямам подходящи думи, пък и те едва ли биха те успокоили, Мари.



# 731
  • София
  • Мнения: 11 732
Марче, ето я моята Нутела, отстрани съм сложила и рецептата:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200442897612443&set … ype=3&theater
И в моята кухня не се тачат таквиз неща, въобще хич даже- аспержи, бабержи....тц!
Днес ще правя едни кифли с кренвирш и едни с локум.  chef
Вале, благодаря за рецептата. Някой ден ще пробвам, но ти по-добре ми пусни рецептата за тези кифли с кренвирши.  Ще ги направя задължително за закуска.
Добер вечер, красотички!!  Hug
Тази вечер, тук няма никой. Къде сте бре, красотни  newsm78. Какво правихте днес, я по един рапорт моля...
Днес какво правих....май повечето се мотах. Само един пай с прасковки забърках и това е. А, пих и кафе с една приятелчица, но тук в квартала. Хубаво ни беше.
Ще се върна, ей!  Сега си пускам един филм да изгледам.

# 732
  • София
  • Мнения: 9 878
Марче, освен шоколада друга моя страст за готвене е тестото. Обожавам не толкова самото месене, колкото оформянето. От тесто съм правила крокодил, Дядо Коледа, елха, октопод, агънце, таралежи...цяла ферма.
ПоФалих сЪ!
Та, днешните кифли станаха много добри, ама наистина. Пиша ти така примерно рецептата, ама не съм сигурна до грам точно, да знаеш.
Сложих течност смес- прясно мляко, яйце, кисело мляко, малко водичка и олио. Около 400мл общо. Брашното ми беше около 800грама, ама пак не претендирам за точност. Малко сол и захар, примерно около чаена лъжичка сол, препълнена и половинка чаена лъжица захар. Мая- половин кубче, аз само прясна мая ползвам.
Тестото го омесваш и разточваш на кръг, режеш на триъгълници и слагаш колбас вътре. В тези с кокум слагам по едно парче локум и така внимателно отстрани подпъхвам, да не изтече. Тях освен с яйце ги поръсвам и с малко захар. Също може да сложиш конфитюр вътре, а и с шоколадов кувертюр стават страхотни.
Пека около 10 мин на 180 градуса и това е. Hug

Иначе при мен днес нищо ново. Всъщност сега вечерта ненадейно се обадиха наши близки и ги поканихме да дойдат- на мъжа ми вуйна, не е от тука, заеддно със сина сии снаха си, на които сме кумове. Хубава среща беше, отдавна не я бях виждала жената. Изпратихме ги преди малко и сега ще лягаме.

# 733
  • Мнения: 2 169
Аз съм с боядисана коса, сега си чакам времето да мине и само се моля Ванко да не събуди  Praynig
Иначе днес нищо особено. Обичайните разходки, малко покупки за моя милост и това е.

# 734
  • София
  • Мнения: 11 732
Вале, убихТЪ. Така без да ми е точна рецептата не мога. Започвай да я търсиш с подробности. Толкова мляко...толкова вода, + 1 яйце +...незнам си какво си. Маята предварително ли е втасала, или не. ??? Локум не обичам в тесто, това не ме интересува. Давай я!!
Вио, почивай си.  Hug Какъв цвят на косата си правиш? Красавица!! Моята е тъмна череша. Ползвам боята на Лореал и съм много доволна. Цветовете им са перфектни, но се измиват, така че на 25-28 дни се боядисвам.
Продължавам да се разхождам.

Общи условия

Активация на акаунт