Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 81 345
  • 879
  •   1
Отговори
# 825
  • Ст.Загора
  • Мнения: 682
Бихте ли споделили за стерилизирането на месо в буркани за нямащите Фейсбук като мен?
Месото се нарязва на средни парчета и се смесва със сол( на един кг. месо 15-20гр.сол ) , на дъното на буркана се слага един дафинов лист , зърна черен пипер и бахар по желание . Пълнят се бурканите с месото до извивката на буркана  , слагат се в кукъра , налива се вода до чертичката на макс  , избира се програма pressure cook  за 1,40мин. , след приключване на програмата се оставя налягането да спадне само . Аз ги правя вечер и сутрин ги вадя още са топли и обръщам с капачката надолу , когато се прибера от работа са напълно изстинали и прибирам в хладилника.
 Много важно условие е бурканите да са с винтови капачки( винаги нови ) и вместимост най-много 680гр. , по-малки може , но по-големите  идват почти до ръба на купата и може да не се вакумират добре или кукъра да не вдигне налягане.  Мултикукъра ми е Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 8л. ако това има значение .

# 826
  • Berlin
  • Мнения: 11 272
Времето колко е? 1,40 мин - около минута и половина?

# 827
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 814
Час и 40 минути, момичето не се е изразило правилно. Минута и половина е адски малко за месо.

# 828
  • Мнения: 1
Здравейте, насочила съм се към instant pot duo crisp + air fryer. Какво ви е мнението, някой ползвали го доволен ли е?

# 829
  • Мнения: 5 268
Здравейте, насочила съм се към instant pot duo crisp + air fryer. Какво ви е мнението, някой ползвали го доволен ли е?
Върни се назад в темата и прочети. Има много писано.

# 830
  • Мнения: 1 445
Имах много домашни продукти,които се притеснявах,че ще разваля. Направих нещо много обичано вкъщи-гювеч с всичко. Включително сложих и мааааалки кюфтенца вътре.
Преди


След


Задуших чесън и лук на соте,след това добавих всичко останало накуп за 5 минути под налягане. Оставих да се освободи само.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 13:35 от Goldeva

# 831
  • Мнения: 4 144
Страхотно изглежда!
За Дуо Крисп или Про Крисп използвате ли допълнително някакви съдове или в основния всичко?
Имам еърфрайер, но понякога му слагам друг съд, Та за това питам.

# 832
  • Мнения: 2 259
Само една надупчена кошница за пържене. Използвам я на air fry и roast. Искам и за под налягане да ползвам допълнителен съд, но още не съм открила подходящ.

# 833
  • Мнения: 1 538
Само една надупчена кошница за пържене. Използвам я на air fry и roast. Искам и за под налягане да ползвам допълнителен съд, но още не съм открила подходящ.
Освен да закупите втора купа... в сайта има, но са около 60-80лв (мисля) или варианта е нещо по достъпно и да върши работа. Ще следя и аз за подобно чудо.

# 834
  • Мнения: 2 259
Имам втора купа, но ми се ще и нещо вътрешно, че понякога слагам едно след друго дребни неща.

# 835
  • Мнения: 2 102
Ползвам от стъкло,порцелан,инокс и тефлонова форма за кекс.

# 836
  • Мнения: 4 144
А не се ли опасявате, че може да се надраска купата със стъкмените, порцелановите?

# 837
  • Мнения: 1 538
А не се ли опасявате, че може да се надраска купата със стъкмените, порцелановите?
Неръждаема стомана, какво ще и стане?

# 838
  • Мнения: 2 102
А не се ли опасявате, че може да се надраска купата със стъкмените, порцелановите?
От какво да се надраска? Каквото поставям винаги има отвсякъде място да циркулира въздуха,нали това е принципа на готвене.Ползвам скликоновия ринг с дръжките,отдолу е с крачета.Може и металната стойка от комплекта.

# 839
  • София
  • Мнения: 2 688
Ползвам едни от Лидл - три броя касеролки, 3 размера, по принцип си имат и дръжка. Нищо не се надрасква.

Общи условия

Активация на акаунт