Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 81 343
  • 879
  •   1
Отговори
# 840
  • Мнения: 758
В Instant pot Pro crisp стават ли хубави картофки с малко мазнина? Нещо като пържени може би?

# 841
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 052
Днес пробвах, не съвсем, пресните.
Бланшираните бяха по-добре.
Ще пробвам с минутка, две повече.

# 842
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 814
С Duo Crisp+AF стават на 24 мин на максимум градуси. Не виждам причина да не стават и в Про Крисп.

# 843
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 356
Аз съм с Дуо Крисп и първото нещо, което пробвах, бяха картофите. Станаха нещо средно м/у варени и пържени, т.е. не станаха като на тиган.

# 844
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 052
Не съм казала, че не стават.
Точно с малко мазнина се запекоха. Не мога да кажа, че са като пържени.
На каква Т ги слагате? Аз още експерементирам.

# 845
  • Мнения: 1 537
Аз съм с про крисп и картофите стават уникални. Беля, режа, измивам да падне нишестето и оставям в студена вода за 7-8-10минутки.Отцеждам и подслушвам с дом. хартия. Капвам няколко капки олио и хубаво омазвам с ръце. Слагам или в кошницата (неговата) или в една от магазина за 4.20.купена(като за фритюрник) за 20-22минутки(зависи от начина на рязане) на еърфраер програма. По някое време разбърквам и това е

# 846
  • София
  • Мнения: 3 174
Отскоро съм с про крисп и картофите от няколко експеримента стават най-пържени когато са нарязани на тънко. Малко по-тънки пръчици отколкото за тиган е най-добре. Също, посолявам ги преди да го сложа в уреда и са на горното ниво на АФ кошницата. Така работи най-добре дотук, тези дни мисля домашен чипс да пробвам.

# 847
  • Мнения: 12 180
Кажете как се пекат чушки в Instant Pot със запичащия капак. Четох различни мнения, да се слагат по три и да се обърнат веднъж, да се закачат вертикално...

# 848
  • Мнения: 2 102
На грил, върху скаричката с дългите крака надолу.Може да пробвате и по друг начин.

# 849
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 356
Веве, на колко градуса ги пускаш?

# 850
  • Мнения: 1 537
Веве, на колко градуса ги пускаш?
204🙂

# 851
  • Мнения: 2 102
В Про крисп на максимална 234 ,правя аз, за 25 мин,около500- 600 гр. Измивам,подсушавам ,нарязвам на пръчки около 1см,омазнявам с около 2-3 суп л. олио ,сипвам в предварително загрята кошница,която също се намазнява със силиконова четка. Разбърквам 2- 3 пъти и стават превъзходни.Купуваме самоковски картофи или от Сърница,много са вкусни.

# 852
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 052
А джолан на бавно готвене за колко време го пускате? Гледам рецепти за 4 часа и такива за 8 часа. И двете за инстант пот.

# 853
  • Berlin
  • Мнения: 11 272
8 часа е по-скоро за slow cook програма. 🤔 Ама и 4 също. Аз като цяло не мога да уцеля да направя хубаво разпадащо се голямо парче месо в пота. Може би не уцелвам рецептите или месото. Все е леко сухо или жилаво или трудно се къса.

# 854
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 052
Да, пропуснала съм да кажа, че искам да пробвам слоу програмата. Освен да пробвам за 4 часа, ако не е готово, още 4 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт