Пълнени чушки "като на баба"

  • 4 847
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 875
Защо само в София? Пълнени чушки с яйце и сирене са популярни в цялата страна.

# 46
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Само със сирене са сурови. Аз ги правя с мус от крема сирене, извара, обикновено сирене, малко олио, чесън, магданоз и изчезват много бързо. В момента са сочни и много си пасват за салата.
А с яйце и сирене печени във фурната... малеййййй - уникални стават. И камби правя така.

# 47
  • Мнения: 2 039
С яйце и сирене стават прекрасни.Аз добавям в сместа 1-2 скилидки чесън и копър.

# 48
  • Мнения: 216
С яйце и сирене, и малко масло. Като най-вкусни стават камбите, така напълнени.

# 49
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 338
Целта не е да презентирам, а да се похваля. Извинете за бързото фото, лишено от всякакво чувство за естетика.

Тъй като в момента не е сезонът на пресните, пълних сушени. Напът съм да си изям пръстите.

# 50
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Чудни са станали! Аз така и не съм се престрашила да пълня с ориз и кайма сушени. Само с боб на Бъдни вечер...

# 51
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Вяра, кажи моля съставките за плънката на чушките, и вода слагаш ли в тавата, как става?? Иначе тука ближем пръсти на сухо 😁

За да не е празно, закуско-обядът ми беше пакет нудли с ролмопс, спанак и маслинки, чакам тутманик да се извърти, но по-късно ще стане, пък изгладняхме.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:49 от Eфибуш

# 52
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 338
Вяра, кажи моля съставките за плънката на чушките, и вода слагаш ли в тавата, как става?? Иначе тука ближем пръсти на сухо 😁
На втора страница са, мила.

# 53
  • Мнения: X
Дами, някоя от вас знае ли какъв е начинът да си изсуша сама чушки? Живея в чужбина, а тук такова животно няма. Никога не съм приготвяла/яла сушени чушки, защото в моят край не се готвят, а от тези на Вяра наистина ми потекоха лигите. Наскоро позната сподели и рецепта за пълнени сушени чушки с бял фасул и картофи и каза, че е много сполучлива. Аз оттук само точа лиги 😂

https://www.uhaena.com/2013/12/blog-post.html

# 54
  • Мнения: 18 605
Наистана са отделен сорт чушките за сушене.Непрекъснато търся , но посадени в градината се опрашват с дебелите  и се губи сорта. Също сушенето ,нанизани на конец за дръжките  е тегаво, случва се плъхове да ги нахапят, та мястото трябва да е проветриво и недостъпно.Не бера от тях , да се изчервят едрите плодове, те са  дребни по принцип сравнено с гигантите дебели.Съхнат по-бързо, но напоследък  имах плесен вътре  и предпочитам да засъхнат  и докато не са се "вдървили" от сухо, ги бутам в буркани с мъничко вода, заварявам като затискам отгоре ,че леки и плуват и са сигурни с години.Щом един буркан събира над 15 -20 чушки, значи стават.Наистина е чудно защо не е същото като преди години.
Сега съм намерила добри семена, с чушките ги взех за сигурно , ще видим какво ще произведа.
Но и  като не стигат си засушавам от другите, по-дребни и не толкова дебели и пак затварям, но ..десетина събирам в буркан, пиша за сравнение.Ако се справя , ще пиша как точно  е станало сушенето.

# 55
  • София
  • Мнения: 2 970
Има сушилки за плодове и зеленчуци. Стават и за домати, и за чушки.

# 56
  • Мнения: X
Има сушилки за плодове и зеленчуци. Стават и за домати, и за чушки.

Много ти благодаря, нямах представа, че и такова нещо има! Гугълнах за такъв уред и ги има в локалните магазини. Сега само и на него трябва да му намеря място в кухнята.

# 57
  • Мнения: 18 605
Което подсети и мен за решение.

# 58
  • София
  • Мнения: 2 970
Да, кофти е да трупаш уреди, които ползваш на високосна. Някои фурни с хубав вентилатор имат подобни функции с ниски температури. Сушила съм домати така преди.  Но отнема часове и трябва да наблюдаваш. А сушилката си има програми.

# 59
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Вяра, мерси.
Извинявам се за нетематичната картинка по-горе, заплес съм и не погледнах в коя тема пиша Satisfied Но пък се сетих какви бяха подправките на баба за пълнени чушки - само чубрица и чер пипер.

Дами, някоя от вас знае ли какъв е начинът да си изсуша сама чушки?
Трябва да са от тези дългите, не камби, и червени. Вземаш игла и здрав конец, нанизваш ги през дръжките като гердан, и увисваш някъде на сухо и топло. Моите са на прозорец, и сладки и люти

Общи условия

Активация на акаунт