За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 063
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
  • Мнения: 16 547
Аз съм правила гъбен. Или с картофено пюре.

# 706
  • Мнения: 2 786
Бешамел, гъбен или сгъстяване на самия сос, който се е отделил от печенето му.

# 707
  • Русе
  • Мнения: 5 280
Скрит текст:
Предложете ми моля подходящ сос за руло стефани.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/01/blog-post_4.html

# 708
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 787
Предложете ми моля подходящ сос за руло стефани.
Аз само с доматен сос ям такова, с кетчуп ми е идеално Hands Ok Hand

# 709
  • Мнения: 1 392
Здравейте, ако има именници нека са живи здрави и щастливи. С гордост да си носят името!!!

И искам да помоля за изпитана рецепта с джолани. Но да не е манджа някаква. В гювеч мисля да ги направя като за порцийка нещо!!!😝

# 710
  • Мнения: 6 946
...................................
И искам да помоля за изпитана рецепта с джолани. Но да не е манджа някаква. .............
Посоляваш ги и ги натриваш добре с подправки по избор. Слагаш в плик за печене и ги печеш 2 - 2,5 часа първоначално на 200 С, а като почнат да се пекат намаляш на 180 С. След това разрязваш плика и намазваш джоланите със сос барбекю и запичаш докато хванат апетитна коричка. Отделно в друг плик слагаш картофи и моркови, посоляваш, добавяш малко мазнина и кафяна чашка вода. Ако ги сложиш заедно с месото извади плика със зеленчуците след около час или ги сложи час по късно. Правиш и една зелена салата и менюто е готово.

# 711
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 764
Лесно правя джолани. Прорязвам ги отгоре на квадратчета  Натривам ги с подправки- сол, риган, мащерка, чесън, кимион...,в тавичка, наливам малко вода, фолио отгоре и във фурната. След час и половина добавям зеленчуци- картофи, моркови, гъби. Доливам вода, ако е извряла. Пека още час и половина. Това, ако са големи. По- малките може и по- малко. За мен ключовото е чесъна, но за който обича. Както и  да сложа зеленчуците по- рано. Стават като карамелизирани и много вкусни, като се готвят повече. Накрая махсм фолиото да се зачервят.

# 712
  • In transit
  • Мнения: 12 023
Здравейте, ако има именници нека са живи здрави и щастливи. С гордост да си носят името!!!

И искам да помоля за изпитана рецепта с джолани. Но да не е манджа някаква. В гювеч мисля да ги направя като за порцийка нещо!!!😝
Печен джолан с бира


Задушен джолан с бяло вино


Телешки джолан особуко по милански В момента това задушавам за гостите довечера. Може да го пробваш и със свински джолан.

# 713
  • София
  • Мнения: 9 966
каква шарена сол ползвате (без да е супер осолена)
също и качествена куркума (най-вече заради лечебните й свойства за диабет...)

# 714
  • Мнения: 965
Шарената сол си я правя сама.Тежко ти,ако чакаш на куркумата да излекува диабета.Това е сериозно и се взимат сериозни мерки.

# 715
  • Sofia
  • Мнения: 21 731
Тежко ти,ако чакаш на куркумата да излекува диабета.Това е сериозно и се взимат сериозни мерки.
Аз не смятам, че каза това. Та си е само твоя интерпретация.

# 716
  • Мнения: 4 826
Starrydream можеш са купиш  шарена сол , която ти допада на вкус и да я " обезсолиш" като добавиш от съставките , но в чист вид напр. чубрица, червен пипер , сминдух, смляна царевица и т.н.
От Лидл можеш да си купиш био куркума корен. Аз от нея си посадих в саксия и имам реколта.

# 717
  • Мнения: 965
Права си,Морена.Прибързах с мнението си.Чувствителна съм на тази тема,като знам за какво става въпрос и това се неглижира

# 718
  • София
  • Мнения: 3 068
каква шарена сол ползвате (без да е супер осолена)
Купувам тази http://radikom-bg.com/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … D0%A1%D0%9E%D0%9B
Взимам я от Кауфланд.

# 719
  • Мнения: 13 646
Преди години бях намерила някаква която беше съвсем без сол и си слагаш колкото решиш, но не беше от някоя от по-известните марки и веднъж като спрях да я купувам, после не можах да се сетя каква беше че да я търся... Но явно има и такъв вариант да се продава. Много беше удобно.
Другото е наистина да се купят отделно съставките и да си направи човек сам, така най-сигурна работа.

Общи условия

Активация на акаунт