За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 979
  • 747
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 123
Добре дошли в новата тема!

Старата е тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1509790.750

# 1
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 308
Мерси за новата тема! Черпя кюфтета 😁 От предната тема, ето как ги направих тази вечер стъпка по стъпка, исках да покажа количеството продукти, консистенцията и как изглеждат в отделните стадии на кюфтеправенето :
Скрит текст:
Каймата беше смес телешка и свинска, доста постна, бялото в паничката е хляб накиснат в прясно мляко. Подправките са моментно хрумване. Пържих ги с капак




# 2
  • Мнения: 6 880
Eфибуш не може така с тези кюфтета. До един момент приличат на моите. До последния момент в който ги изваждам ... тогава вече изглеждат другояче Sad
но пък са вкусни Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 11 732
Благодаря, Пепи!

# 4
  • Мнения: 414
Вместо брашно аз овалвам в галета и стават хрупкави. Напоследък обаче ги пека във фраера.

# 5
  • Мнения: 6 880
ssiigg хич не се сетих за фраиера . тенкс.

# 6
  • Мнения: 13 157
Във фраера не овалвам в нищо, но пък установих че стават много по-сочни ако ги сложа във фризера първо, вече оформени нормално но да позамръзнат. Ако няма кога, не ги чакам съвсем на кокал да станат но поне полузамръзнали да са вече. Вадя, омаслявам леко отвън и във фраера на 190 или 200 градуса. Докато се отпуснат да започнат да се  готвят отвътре, те отвън вече са се запечатали и остават много сочни така. Общо време не пиша, че много зависи от големината им но не отнема много по-дълго отколкото без да са били във фризера, няколко минутки е разликата или само 1-2 ако са мънички.
Толкова ми харесаха по този начин че започнах като правя, да предвиждам по-голямо количество и да си оставям една част като замразена заготовка. Улеснявам се за бърза вечеря когато нямам време да повече готвене.

# 7
  • Мнения: 3 380
Хубави галета купих от Фантастико, имат вкус и консистенция точно на смлян сухар, не са прекалено ситни и са препечени.

# 8
  • София
  • Мнения: 19 322
Само да отбележа, че мъжете ми много похвалиха пържени кюфтета, на които бях сложила бакпулвер. Наистина бяха сочни и рехави повече от обикновено. Може и със сода, разбира се, но трябва и нещо кисело.

# 9
  • Мнения: 9 123
Когато се слага сода се слага и кисело мляко в тях, може 2 лъжички, но да има за нея

# 10
  • Мнения: 5 036
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..

# 11
  • София
  • Мнения: 19 322
Има си някои тънкости, но по ресторантите кой знае какъв продукт е, за да изглежда добре. Може изобщо да не е истинска сметана.

# 12
  • Русе
  • Мнения: 5 231
Скрит текст:
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_56.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2021/08/blog-post.html


Използвай течна сметана за готвене или обикновена течна сметана. Не тази за сладкиши.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
Защо като пека пиле със сметана т винаги се пресича и става на парченца ,а водата се отделя ( точно като пресечено мляко). Сипвам я още от началото, дали не трябва по в края? Зеленчуци / гъби със сметана също ...вие как я приготвяте? Искам и на тиган да опитам дали пак ще стане така. По ресторанти като съм яла винаги си е гладка и хубава както в опаковката ..а моята се разделя..
Със заквасена сметана пека месо, като ползвам сметаната със стайна тепмература, освен че бавно се загрява във фурната.
На тиган ползвам течна сметана и пак не директно от хладинка... тя ако не е отворена и без това не стои в него.
И нямам проблем.  

Използвай течна сметана за готвене или обикновена течна сметана. Не тази за сладкиши.
Тя тая за сладкиши си е по дефолт сладка, та едва ли таква е ползвала за пилешко или гъби.

# 14
  • Мнения: 5 036
Да, естествено,че ползвам готварска. Но наистина директно от хладилника сипвам,понеже взимам голяма от литър и там стои,за да не се разваля....може би затова

Общи условия

Активация на акаунт