Зимнина-доматен сок и печен пипер

  • 1 751
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 034
Аз пък поизливам чорбата и ползвам само домата - големи буркани.

# 16
  • Мнения: 4 808
https://Аз почти не готвя с домати, като цяло през последната година рядко готвя. Не правя сок, доматите ги правя обелени и нарязани на кубчета в бурканчета от лютеница с винт. Ползвам ги и за пици и спагети, стават и за салата, дъщеря ми си слага и върху сандвичи през зимата. Не слагам чушки или други зеленчуци, само сол. Малко е играчка докато ги обелиш и нарежеш, но така ни харесват.

# 17
  • Мнения: 6 311
Аз правя доматите направо в тенджера. Ако искам смлени, ако искам нарязани... Варя 20мин. и без да свалям от котлона, пълня директно в буркани. Затварям хубаво капачката и обръщам наопаки.
Никога не са ми се разваляли.

# 18
  • Мнения: 1 274
А домати замразени? Променят ли си вкуса?

# 19
  • Мнения: 6 311
Вкусът им е добър, като на пресни, но омекват като се размразят. Доматен сок може да се замразява спокойно.

# 20
  • Мнения: 10 464
Домати замразявам цели с обелките, после сами падат, като се размразят.
Доматен сок правим за спагети само със сол и захар. Децата това най-много си готвят.
Печени чушки - белени, замразени.
Малко лютеница с домати, чушки и патладжани (днес с това се занимавам).
Зарзаватите си ги гледаме ние.

# 21
  • Мнения: 1 765
sisonka, абсурд е доматите да се запазят без варене, трябва да се стерилизират иначе консервите шупват. Чушките не трябва да ги печеш цели, трябва да се махнат преди това семките(има уред за махане на семки). Иначе ще ти заемат много място във фризера. Като се обелят може да ги оставиш в гевгир  за да се изцеди сока (за няколко часа). Аз пипера го слагам в кутии от сладолед или други пластмасови с капак.

# 22
  • Мнения: 526
За домати, както са казали момичетата преди мен, задължително заваряване, поне 15- 20мин.
Аз правя така- сгъстявам в тенджера дом.сос, след което слагам люти чушлета, босилек, скилидки чесън, всичко минато през чопър. Малко хубаво червено вино, сол, захар, малко оцет за аромат/ може малко канела и кимион/, става много вкусен сос за спагети.
Слагам ги в кутийки във фризера.
Правя го в тенджера, в домашни условия.
Нямам възможност за големи количества. Но е изключително вкусен с всички тези подправки.
А така сгъстен,  може да се сложи и в ястие.

Общи условия

Активация на акаунт