Азиатска кухня - тема 2

  • 15 291
  • 254
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 786
По спомен, само нудели различни видове на ул. Симеон - пресечка на Пиротска. Но може и на други места да има.

# 121
  • Замък сред облаците
  • Мнения: 8 644
Във Фантастико, в ебаг, в паркмарт, в лидл имат и стъклени нудли в редовния асортимент вече. Аз последно си взех удон и соба от ебаг. Близо до парадайс мола има азиатски магазин също, съвсем скоро в темата тук го споменаха.

https://m.ebag.bg/ramen-nudli-shanshi/599764

https://m.ebag.bg/search/?products%5Bquery%5D=%D0%9D%D1%83%D0%B4%D0%BB%D0%B8

https://m.ebag.bg/soba-nudli-yutaka/598749

https://m.ebag.bg/udon-nudli-yutaka/598751

# 122
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
наси горенг

# 123
  • София
  • Мнения: 1 524
Какви нудли използвате за рамен?
Нещо се запалих, а намирам само от тези с пакетчетата суха смес вътре. Ясно е, че мога да не използвам прахчето, но някъде в София продават ли чисти?

В този магазин има чисти.
https://maps.app.goo.gl/b4VXofjRqogLVmyG8 https://kfood.bg/

# 124
  • Русе
  • Мнения: 5 260
Тайландска супа с пилешко месо и гъби

# 125
  • Мнения: 1 786
Цяла седмица нямах настроение и желание да готвя, но днес щастлива, че се сдобих с билети за "старите дяволи" реших да сготвя

Пиле по виетнамски с карамел и джинджър
Vietnamese Caramel Ginger Chicken

палачинки по виетнамски
Vietnamese Pancakes (Banh Xeo)

Хонконгски палачинки с орео пълнеж

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 17:11 от Danifin1

# 126
  • Мнения: 2 643
А как успявате да докарате яйцата толкова рохки, чак с течни жълтъци?

# 127
  • Мнения: 1 786
Цитат
А как успявате да докарате яйцата толкова рохки, чак с течни жълтъци?
Много лесно. В тенджера оставяте първо водата да заври, слагате 1чл сол и 1сл оцет. Намалявате огъня, да ври ,но не бурно. Потапяте яйцата внимателно. Яйца на стайна температура варите 6 мин., за студени -7 минути. След което веднага ги поставяте в купа с лед за 10 минути.

# 128
  • Русе
  • Мнения: 5 260
Говеждо Лок Лак

# 129
  • Мнения: 2 643
Цитат
А как успявате да докарате яйцата толкова рохки, чак с течни жълтъци?
Много лесно. В тенджера оставяте първо водата да заври, слагате 1чл сол и 1сл оцет. Намалявате огъня, да ври ,но не бурно. Потапяте яйцата внимателно. Яйца на стайна температура варите 6 мин., за студени -7 минути. След което веднага ги поставяте в купа с лед за 10 минути.

Хм, аз ги варя 3 мин, след което изливам горещата вода и ги слагам в студена, която сменям 2-3 пъти в първите 2 минути, за да спра процеса на варене.Но не стават рохки...

# 130
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
Хм, аз ги варя 3 мин, след което изливам горещата вода и ги слагам в студена, която сменям 2-3 пъти в първите 2 минути, за да спра процеса на варене.Но не стават рохки...
Аз ги пускам във вряща вода и меря точно 3мин, прехвърлям тендежерката в мивката и пълня със студена вода, вадя веднага и се ядат с лъжичка.

# 131
  • Мнения: 2 643
Хм, аз ги варя 3 мин, след което изливам горещата вода и ги слагам в студена, която сменям 2-3 пъти в първите 2 минути, за да спра процеса на варене.Но не стават рохки...
Аз ги пускам във вряща вода и меря точно 3мин, прехвърлям тендежерката в мивката и пълня със студена вода, вадя веднага и се ядат с лъжичка.

Разбрах от къде идва разликата - аз ги слагам в студена вода и засичам от момента на завиране. Ще ги пусна и аз във вряща вода седващия път.

# 132
  • Мнения: 7 940
Аз си ги слагам с водата. Като заври- до 3 минути и половина макс.
Свалям от котлона, изливам водата, слагам под течаща студена.

# 133
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Хм, аз ги варя 3 мин, след което изливам горещата вода и ги слагам в студена, която сменям 2-3 пъти в първите 2 минути, за да спра процеса на варене.Но не стават рохки...
Аз ги пускам във вряща вода и меря точно 3мин, прехвърлям тендежерката в мивката и пълня със студена вода, вадя веднага и се ядат с лъжичка.

Разбрах от къде идва разликата - аз ги слагам в студена вода и засичам от момента на завиране. Ще ги пусна и аз във вряща вода седващия път.
И твърди да ги искаш, все във вряща вода се пускат.... иначе докато заври водата си се варят и им се губи сметката. Simple Smile

# 134
  • Мнения: 3 576
Хм, аз ги варя 3 мин, след което изливам горещата вода и ги слагам в студена, която сменям 2-3 пъти в първите 2 минути, за да спра процеса на варене.Но не стават рохки...
Аз ги пускам във вряща вода и меря точно 3мин, прехвърлям тендежерката в мивката и пълня със студена вода, вадя веднага и се ядат с лъжичка.

Разбрах от къде идва разликата - аз ги слагам в студена вода и засичам от момента на завиране. Ще ги пусна и аз във вряща вода седващия път.
И твърди да ги искаш, все във вряща вода се пускат.... иначе докато заври водата си се варят и им се губи сметката. Simple Smile
Правилото наистина е такова и така ги варях и аз преди индукционната ера Simple Smile - завира водата, слагам яйцата.
Сега на индукционен котлон включвам на buust, слагам яйцата и захлупвам с капак (стъклен), водата завира почти мигновено и яйцата нямат време дори да се стоплят, камо ли да се варят по-рано. Намалявам степента до средно силно клокочене на водата и засичам времето. Стават си, каквито ги пожелаеш.

Общи условия

Активация на акаунт