Азиатска кухня - тема 2

  • 15 313
  • 254
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 6 941
Моите стъклени нудели станаха много добре в смисъл не прекалено размекнати както ставаха като ги правих грешно. За сега с този успех съм доволна. Ще действам по сосове и добавки.

# 166
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 743
Машалла, Роца, машалла! Стек тартар по корейски! Ще го сънувам!
Агент, Hug
Вкъщи много се одобри, та влиза в "репертоара" с корейски рецепти. Даже четох, че може да се направи и без ориз, само месо и круша и било като мезе за пиене. И така ще се пробва през лятото Joy

# 167
  • Русе
  • Мнения: 5 260
Скрит текст:
Покрай последните дискусии ми се приядоха стъклени нудъли Joy

Аз днес правих yukhoe - стек тартар по корейски - сурово говеждо и хрупкава круша, овкусени със соев сос, чесън, сусамово олио, сусам и пресен лук. Сервирани със суров жълтък върху канапе от горещ ориз.
Без да забравяме бутилката соджу, разбира се Joy
Отклоних се от традиционното нарязване на месото и крушата на жулиени, нарязах ги на кубчета. Но мисля, че на жулиени ще са по-лесни за хващане с клечките.



Роца, поздравления за приготвеното Юкхве. Толкова години му се каня и така не съм го направил. Просто трябва сам да си ям суровото овкусено месо в къщи.

# 168
  • Мнения: 7 940
Роца, в грях ме вкарваш!
Аз съм голям ценител на тартар и винаги, където го има в менюто, поръчвам (предпочитам месен пред рибен, но лятото залагам на втория).
Работата е там, че в нас само аз се му наслаждавам истински и с всички сетива и ако реша да правя, трябва да догодя количество само за мен- хем да ми е "таман" (доста трудно прогнозируема величина Grinning), хем да не остане и да не се изконсумира, което би било грях в моите очи.
Ще хогледна в при следващото пазаруване дали ще има готови стекове и ще действам по показаната от peych рецепта.
Благодаря за идеята!!!

# 169
  • Мнения: 2 685
Роца, в грях ме вкарваш!
Аз съм голям ценител на тартар и винаги, където го има в менюто, поръчвам (предпочитам месен пред рибен, но лятото залагам на втория).
Работата е там, че в нас само аз се му наслаждавам истински и с всички сетива и ако реша да правя, трябва да догодя количество само за мен- хем да ми е "таман" (доста трудно прогнозируема величина Grinning), хем да не остане и да не се изконсумира, което би било грях в моите очи.
Ще хогледна в при следващото пазаруване дали ще има готови стекове и ще действам по показаната от peych рецепта.
Благодаря за идеята!!!
От къде намирате месо за тартар?
Покрай кулинарните предавания пак се загледах по тартара, ама напълно сурово месо си ме е страх да не говорим пък за риба тон уловена незнам си къде не знам си кога.

# 170
  • Мнения: 7 940
Не живея в Бг и при мен често в магазините (дори в Лидъл) има готови стекове за тартар, неовкусени.
Честно казано, досега не съм взимала, но Роца ме вкарва в изкушение.

# 171
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 743
ТиЛи, peych, аз проядох сурово месо след като заживях във Франция, че нали тук приемат добре изпечената говежда пържола за светотатство Joy. Но нищо не ви пречи да си направите порция само за вас (аз така понякога си правя тенджера миш-маш и си я ям сама Joy). На мен, за 3 порции ми отидоха 250 г месо и ни беше достатъчно, а сме от ящните.
А тъй като ми остана и допълнително от месото, го мариновах за булгоги.
IvanGeorgiew, аз си го купувам от пазара, както и рибата, но тук (Франция) има доста голям контрол над месото, рибата и подобни. Да чукна на дърво, досега не съм имала проблеми.

# 172
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
С голяма подозрителност направих корейска палачинка с кимчи, оказа се супер вкусно Stuck Out Tongue Winking Eye За всеки случай (ако се окаже недобра за ядене) към нея спретнах и едни стандартни нудли със скариди и останките от кимчи соса, но самата палачинка беше голям хит, следващия път ще й добавя само скариди.

# 173
  • Мнения: 528
Може ли рецепта за палачинката?

# 174
  • Мнения: 6 941
да, пускай я рецептата Simple Smile

# 175
  • София
  • Мнения: 1 524
Здравейте!
Записвам се да ви следя, защото харесвам азиатската кухня. Нещо от мен:
Токбоки и кимчи палачинка.

# 176
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 507
Палачинката беше готова смес от пакет, вътре е само брашно, нишесте, оризово брашно, набухвател и вода, както и няколко лъжици стандартно кимчи което се добавя направо към сместа.

# 177
  • София
  • Мнения: 1 524

Кимчи палачинка 김치전
Продукти:
200 гр. или 500 гр. кимчи
2 с.л. от сока на кимчито (не е задължително) При домашно приготвено има доста.
3 пера пресен лук ( 1 глава червен лук също става)
1 ч.л. захар (може сладък царевичен сироп или мед)
1 ч.ч. брашно (от корейския магазин си вземам брашно за палачинки, но става и с нормално)
1 ч.ч. вода
1 яйце (не е задължително)
1 ч.л. сусамово олио (не е задължително)
олио за намазване на тигана
Приготвяне:
Кимчито го нарязвате на малки парчета. Лукът режете на малки парчета (пресен) - на тънки полумесеци (червен). Смесвате всичко в една купа и разбърквате добре до хомогенност. В тиган слагате от сместа, но не цялата и по 5 минути на страна са достатъчни за приготвяне на не много силен котлон.
Да ви е сладко.

# 178
  • Мнения: 1 786
Я, как се оказало ,че доста хора готвят азиатско Smirk и се крият Smiley


Оризови вермишели по сингапурски ( Singapore Mei Fun)

YUZU рамен ,малко модифициано с пилешко и гиоза с пилешко
Ето и рецептите ,които ползвам за кимчи палачинки, скоро не съм се сещала да правя, трябва да се поправя Laughing
Kimchijeon (Kimchi Pancake)
Easy Kimchijeon (Kimchi Pancake)

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 20:33 от Danifin1

# 179
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 743
Ставаме все повече, йей! Joy
Да продължа със серията (полу)сурово говеждо - салата с говеждо татаки (мариновано в соев сос, мирин и портокалов сок, запечено за кратко и пак мариновано), фенел (резене) и червени портокали. Дресинг с прортокаловия сок, соев сос, сушена кора от юзу, оризов оцет и зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт