Коя е най- качествената марка шоколад в България?

  • 5 645
  • 106
  •   1
Отговори
  • Мнения: 189
Коя марка шоколад в България е най-качествена като цяло?
Абсолютно изключвам Lind, който е посредствен, а и освен това един и същ вид е с различно съдържание тук в Бг и в чужбина.

# 1
  • Мнения: 31 695
В сравнение с останалите, предпочитам линд пред своге или милка.
А и аз ям предимно 90% натурален.
Няма други на пазара такива, не съм срещала.

# 2
  • София
  • Мнения: 13 162
И аз предпочитам Линд. Купувам го извън България, понеже също консумирам основно натурален шоколад и тук не се внясат някои от основните харесвани от мен видове на марката (или поне аз не съм ги откривала в нашата магазинна мрежа).
Със сигурност не харесвам Милка, Своге, Нестле, Рошен и т.н.
Наскоро открих LZ натурален, който ми допада, но съм си взимала само 2-3 пъти и нямам още изградено мнение.

# 3
  • Мнения: 227
Satisfied Домашно направения от истинска, пълноценна какаова паста. И на цена, и на качество за мен е класи над всеки купен от магазина, вкл. чужбински.
Иначе последното ми "магазинско" откритие е един 85% от неизвестна марка в Лидл (може и да е лидълска марка, защото го има в магазините им в и извън Бг). Не отстъпва на линд за моя вкус, но е към 2-3х по-евтин, засега.

# 4
  • Мнения: 781
Лидълския шоколад с марка fin carre. От няколко години купувам само него и в повечето случаи черния шоколад. Много ми допада. Даже има мнения , че и като състав е добър.

# 5
  • Мнения: 601
Питате за качество, а говорите за вкусови предпочитания.
От млечните шоколади най-добър е за мен Marabou Mjölk (виждала съм в Икеа)
От натуралните - на Ritter Sport с различен процент какао и има един не знам дали се намира в България, на Plant for the planet - Die gute Schokolade. Може би в ДМ го има.

# 6
  • Мнения: 5 903
Нямам представа кой е качественият шоколад в България. Но, преди години пробвах 1 метър шоколад-отврат. Просто е обидно да се продава това нещо. И си спомням, че платих 25 лева в една бензиностанция за това подобие на шоколад.

# 7
  • Мнения: 227
Хм... органо-лептичните качества са едни от най-важните, когато говорим за храна... Вероятно всеки тук ще има различно виждане какво означава "качествен" шоколад. Аз за себе си го написах - чиста какаова маса със съответните, избрани и забъркани лично от мен останали компоненти. Иначе този, за който писах, има точно 6 съставки по опаковка - 3 вида какаови продукти, ванилия, захар и емулгатор. Тъй като аз следя и количеството захар, този е с най-ниското съдържание на захар в ценовия си клас (другите шоколади с малко захар не са с по-добър състав, НО са с няколко пъти по-висока цена).
Иначе специално погледнах и този скандинавски млечен, който споменавате. Ами, не виждам съществена разлика (освен млечния протеин, разбира се). Значи може би пак нещата опират до вкус? Simple Smile

# 8
  • Мнения: 597
Тези, които не съдържат палмова мазнина и са с по-малко наситени мазнини, като  Milka например. Чети етикетите.
 Lindt е вкусен , но не е качествен шоколад.

# 9
  • Мнения: 189
Сетих се за Schogetten, черния с 50% какао е добър, но по-висок % нямат.
Ritter Sport не е лош за моя вкус, но не е нищо особено. От тази марка предпочитам с бадемово брашно - марципан и този с ром и стафиди.
Ако изобщо купя Линд тук взимам този със сол или с ядки и боровинки, но на последния състава се различава макар и сравнително малко.

# 10
  • София
  • Мнения: 13 162
Всяка марка обикновено има висока серия и различни по-масови.
Различно е и производството в основната фабрика и това по лиценз или друг тип договорно отношение.
Някога обожавах Йон. Откакто го правят в България, спрях да го купувам. Нищо общо с оригинала.

Като цяло е най-добре човек да си прави сам. Бързо, лесно, вкусно и може да си подбере продуктите.
Още по-добре е да го замени с по-полезни продукти.

# 11
  • Мнения: 40 924
Може би има разни бутикови марко, които не знам, но от масовите (продавани на много места) съм чувала, че най-качествен се води Кедбъри.

https://quosub.tutkrabov.net/articles/cadbury-shokolad-za-ljubit … e-na-bonboni.html

# 12
  • Мнения: 682
С риск да откажа някого от шоколада: скъпото в шоколада е какаото и най-вече проследимостта на процеса по обработка и съхранение. Причината се корени в хлебарките, които много харесват какаото. При масово мърлявия процес на прибиране на реколта, печене и мелене, може би вече се досещате, че с какаото поемате и немалко количество смлени хлебарки. Те са и причината толкова много хора да се опъпчват след ядене на шоколадови изделия. Откриете ли шоколад, от който не се сдобивате с въпросния ефект, яжте смело - добър е. За мен това се оказаха продуктите на Риттер, за съжаление не всяка партида. А горната информация поне за мен беше шокираща, когато я научих и признавам си, че за доста време ме беше отказала от този продукт. Ама съм талант в научаването на неща, които не искам да знам.

# 13
  • София
  • Мнения: 13 162
Гореспоменатият факт не е тайна. Неслучайно има изисквания частиците от насекоми в 100 г блокче шоколад да не надвишават 60. Допустим е и до 1 брой косъм от гризач.

# 14
  • Мнения: 5 481
Аз от никакъв шоколад не се опъпчвам, така че не е критерий за липсата на хлебарки. Ама това със смлени незнайно какви неща, важи за абсолютно всичко, което се купува от магазина, така че не знам как се живее с такова знание Joy

Общи условия

Активация на акаунт