Коя е най- качествената марка шоколад в България?

  • 5 654
  • 106
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 227
Като допълнение към мнението на Fever Ray, имайте предвид, че какаото и продуктите от него поначало не са сладки. Т.е без омекотяване с поне малко сладост/мляко по-скоро не се харесват на повечето хора (и мен включително, въпреки че съм шокоманиак. Пробвала съм и кафе, и какао на зърна, включително).
Та в тоя смисъл - какаото само по себе си няма как да задоволи ничие желание за сладко, това са маркетингови глупости. Евентуално желанието за какао може да означава нужда от магнезий, но и това е ЕЖК.
Друга тема е, че какаото е скъпа суровина и е къде къде по-изгодно да се продават Милки с има-няма 40% какао + бонус пристрастяваща захар, отколкото 60-70 и нагоре процента реално какаово съдържание.
Та затова тук си "скачаме". Едните говорят за шоколад - т.е какаов продукт с високо съдържание на какао, другите - за сладкарско изделие със захар и аромати. Има разлика.

# 46
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 562
Всяка марка обикновено има висока серия и различни по-масови.
Различно е и производството в основната фабрика и това по лиценз или друг тип договорно отношение.
Някога обожавах Йон. Откакто го правят в България, спрях да го купувам. Нищо общо с оригинала.

Като цяло е най-добре човек да си прави сам. Бързо, лесно, вкусно и може да си подбере продуктите.
Още по-добре е да го замени с по-полезни продукти.
Йон се произвежда в Гърция. Нукрема произвеждат в България.

# 47
  • София
  • Мнения: 13 155
Явно партидите за България и за Гърция са различни. И като вкус, и като количествено съдържание на ядки.

# 48
  • Мнения: 31 710
Явно всичко за България е различно качество Confused

# 49
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 104
Ама то много неща нямат общо с оригинала ако под оригинал се разбира нещо което си купувал преди 10г, много рецепти се смениха особено от пандемията насам към доста по-зле. С изключение обаче на евтиния шоколад, който си остана същото добро качество 🤣

# 50
  • Мнения: 42
На мен от дете ми е любим млечният на Нестле. Наистина е супер сладък и не на всеки му допада, но аз си го обичам. Милка също имат интересни видове и вкусове. Натуралният черен шоколад с малко или без захар ми е горчив и май никога не съм му била фен.

# 51
  • Варна
  • Мнения: 36 605
Линд с лешници и стафиди, 300-грамовият. Засега сякаш най ми допада, но имам чувството, че пак не е като предишния, от години го ям.

# 52
  • Мнения: 11 091
Имам алергия към хлебарки (лабораторно доказана с прик тест) и не съм пъпчасвала никога от шоколад, а съм си хапвала по цял наведнъж не един и два пъти. Та го минавам в графа "конспиративни теории".

Lindt съм яла в поне пет-шест държави, включително на друг континент (френска Канада), и не съм забелязала да е по-хубав от този в България. Така че и тези твърдения са ми в същата категория фейк нюз.
За мен си е достатъчно добър. Горчилки като 80, 90, 99% и т.н. не ям. Опитвала съм и повечето други марки, споменати в темата - не съм забелязала да блестят с вкус.
Иначе ако сте забелязали, пълното име на бранда им е Lindt & Sprungli, но двамата сладкари с тези фамилии се разделят преди стотина години.
Така че най-хубавият шоколад, който съм опитвала изобщо, е този на Sprungli  - ръчен, без консерванти, продава пралини в Цюрих, в центъра и на летището. Leonidas и Daskalidas, които се предлагат в България на подобни цени, са патетик.

# 53
  • Мнения: 227
Линд в Централна Европа, извън промоция, е ок. 7 лв бройката, не е особено евтин. За тия пари/качество предпичитам лидълския за 2.2 Joy
Иначе и аз най-добрия шоколад, който съм яла, беше от летището в Цюрих. Марка не знам, но още го помня, при все че имаше и бял Simple Smile

# 54
  • Мнения: 31 710
Параход, аз също на тест за алергии се разбра, че към хлебарки е много силна.
Тогава тествах заради сърбежи.
Откри се към вид лешник, по-скоро листата, сусам, хлебарки.
Сусама го спрях, присъстваше в закуската.
Зверския обрив замря бързо.

# 55
  • Мнения: 522
Срещам трудност и при намирането на истинско вкусно натурално какао на прах. Преди Кафарел предлагаха и беше уникално. Спрели са го. И на сайта им го няма наличен.
Ако знаете къде да открия, моля споделяйте.
Аз си взимам насипно сурово био какао от Зоя, но не съм много претенциозна откъм вкус. Не го пия, а си правя закуска с кисело мляко (ама не много кисело, по-скоро тип йогурт или цедено), какао, боровинки, банан и малко гранола или конопено семе за хрупкавост. Обожавам.

Другата ми рецепта е за домашна здравословна Нутела — лешников тахан или масло с парченца ядки, какао на прах и кленов сироп, който придава карамелен вкус.

# 56
  • Мнения: 1 302
На мен най ми харесват на Benjamissimo, Гайо и черният шоколад с бадеми на Ion.

# 57
  • Мнения: 578
JDGross на Лидл се прави в една чудесна германска фабрика, която по принцип не внася в България, и ми е много любим. Rausch е иначе марката им.

# 58
  • Мнения: 2 851
Ау, да, как ги пропуснах, чудесни са JD Gross.

# 59
  • Мнения: 189
Във всеки завод има производство за Западна и Източна Европа.
И за други региони е различно. Като станат всички еднакво платежоспособни и купуват същите количества то и цените ще се изравнят.

Аз доколкото знам Линд в чужбина е по-евтин, но качествен, а тук е скъп, но по-некачествен.
И така е и за други стоки.
То да беше шоколада.
Това си е дискриминация отвсякъде.
Lind в Англия е 2.45 паунда. На оферта миналата седмица беше 2 паунда.
Кутиите с по 200 гр. бонбони /тези с ягоди например /ги бяха пуснали на 2.45 кутията.
единствения Линд, който е 1:1 по състав с този там и тук е този със сол.

Общи условия

Активация на акаунт