Коя е най- качествената марка шоколад в България?

  • 5 643
  • 106
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 40 924
Дъщеря ми като беше на гости в Германия я водили в някакъв завод за шоколад, където имало магазинче, продаващо на безценица разни счупени шоколади. Много беше доволна.

А иначе в момента хапваме една голяма Милка с 25 годишен коняк и хиииич не е зле Simple Smile

# 31
  • Мнения: 597
Leonidas - луксозни, със страхотен вкус, без палмова мазнина.

# 32
  • Мнения: 7 268
Ям само Lindt. Купувам си го най- често от фирмения магазин на производителя. Който не го харесва, много ми е интересно какви критерии има за хубав шоколад.

# 33
  • Мнения: 6 150
И смлени прилепи да има вътре, ми е все тая. Важното е да имам някакъв ежедневно, че иначе ... лошо. И домашен бъркоч бих яла като последна опция. Шоколад ли е не му придирям, но Линд не ми е сладък и малко безличен, Милка и Своге пък прекалено сладки и т.н. кусури за останалите - не съм намерила някой да ме зашемети досега.

# 34
  • Мнения: 2 851
На полет с българските авиолинии ни дадоха шоколад с много хубав състав. Доста се изненадах, но не си спомням производителя.
В началото ги правеха Милмекс, но последно миналата година като гледах, май бяха други вече. Любими са ми Côte d'Or и Valrhona, харесвам много също Casa Kakau. Гайо не, млечен шоколад не ям, сладък ми е. Преди 20 години бях още ученичка, имах гадже студент в Германия, носеше ми Ритер спорт от там, тук не бяхме виждали такова нещо (поне в провинцията). Оттогава си имам сантимент към тях, но рядко купувам вече.

# 35
  • Мнения: 4 762
Всякакъв шоколад ям, стига да има много цели лешници в него.

# 36
  • Мнения: 189
Ям само Lindt. Купувам си го най- често от фирмения магазин на производителя. Който не го харесва, много ми е интересно какви критерии има за хубав шоколад.

Хубавият и качествен шоколад според моя вкус е да усещам вкуса и аромата на истинското какао, както и горчивия послевкус. Шоколада да не се топи между пръстите прекалено бързо, но да е достатъчно топящ се от каковото масло в него. За мен качествен шоколад е с абсолютен минимум 55% какао и малък % захар.
От скоро съм Бг и до момента не открих качествен шоколад и затова пуснах темата, а в мненията ви разбрах и за марки, които никога не съм чувала. Определено ще пробвам доста от тях докато намеря своя шоколад.
И да, Линд е абсолютно посредствен шоколад, който тук в Бг явно се води качествен. Цената на Линд в Бг  не я коментирам изобщо, за мен тя е висока за това качество. Милка е отвратителна, а другите стари марки които зная не смея да ги пробвам. За мен това абсолютно не са шоколади, а захарни кафяви десерти наблъскани със захар, палмови масла и консерванти.
Иначе аз съм фенка на марката https://worldwidechocolate.com/shop-by-brand/green-blacks/, като моя любим е с джинджифил, със сол или със солени бадеми.
За съжаление в Бг го няма.
От масовките харесвам шоколадите на Tommi"s и някои белгийски.
Като цяло съм ценител на шоколада и без него немога. Ям шоколад всеки Божи ден, но запасите ще свършат в един момент. Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 11:11 от Koen_the_koen

# 37
  • Мнения: 781
50% тъмен шоколад е идеален за моя вкус. Отначало не можех да го ям , с вкуса се свиква. Сега млечните шоколади са ми прекалено сладки

# 38
  • Мнения: 601
Точно с това започна и моя отговор. Качествен шоколад се тества на съставки, усещане в устата, произход на съставките. Тук се говори за лични предпочитания между черен и млечен шоколад. Дори се изненадвам, че още не е подхваната темата как белият шоколад не е шоколад.

# 39
  • Мнения: 2 845
Аз също предпочитам шоколад  с нагарчащ послевкус от какаото, отколкото нагарчащ от сладост такъв. Субективно е и въпрос на вкус.
Ако ви кажа, че от почти месец не съм вкусвала шоколад, точно защото всичко на масовия пазар е пълна порнография на шоколад. А съм отявлен шокоманяк. Утешавам се с цели какаови ядки, схрусквам си една ядка и си начесвам крастата.
Срещам трудност и при намирането на истинско вкусно натурално какао на прах. Преди Кафарел предлагаха и беше уникално. Спрели са го. И на сайта им го няма наличен.
Ако знаете къде да открия, моля споделяйте.

# 40
  • Варна
  • Мнения: 36 604
Интересна ми е темата, защото точно тези дни си мислех, че нещо напоследък не намирам шоколад, който да ми хареса. За мен обаче не е важно да е качествен или здравословен или каквото там друго, а да ми е вкусен. Аз сладко обожавам и за шоколад умирам.

# 41
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 085
Интересна ми е темата, защото точно тези дни си мислех, че нещо напоследък не намирам шоколад, който да ми хареса.
Мини на шоколадов сладолед Hug

# 42
  • Варна
  • Мнения: 36 604
Какво зърна пробвах само веднъж, хич не бяха и евтини, а толкова гадно, горчиво нещо през живота си не съм опитвала. Не знам къде се беше дянал онзи възхваляван кадифен, плътен и ала бала вкус, който трябваше да ми залъже глада за сладко, но явно си беше взел отпуск.

# 43
  • Мнения: 2 845
Какаови зърна купувам от магазин за ядки, натурални и не подсладени. Не си спомням името на фирмата, като ходя отново до там ще пиша.
Скрит текст:
Харесвам си аз горчивият вкус и кафени зърна обичам да хрускам още от мъничка. Grinning Вкъщи криеха кафето на зърна, че напипах ли го, пълнех шепи и бягах.

# 44
  • София
  • Мнения: 13 153
Реално шоколадът е сладкарско изделие, произвеждано от ферментирали, изпечени и смлени семена от какаово дърво. Основните съставки на шоколада са какаовата маса (сухата част на какаовите семена) и какаовото масло (мазнините в семената).
Всичко друго са разни овкусители.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 14:29 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт