За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 695
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 77
Здравейте! Имате ли изпитана рецепта за домашни пирожки? Искам да направя със сирене.

# 346
  • Враца
  • Мнения: 5 207
Идвам да благодаря на Кубратова за рецептата за пърленките. Получиха се страхотни, пухкави, точно в десятката на пърленките Simple Smile.

Благодаря

# 347
  • Мнения: 3 462
Идвам да благодаря на Кубратова за рецептата за пърленките. Получиха се страхотни, пухкави, точно в десятката на пърленките Simple Smile.

Благодаря
И аз благодаря за доверието!
Все се каня да експериментирам и с други рецепти, сигурна съм, че има куп сполучливи, ама се връщам към тази, че е изпитана с годините.

# 348
  • Мнения: 1 455
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Помагайте,моля!
Някакъв друг блат ми кажете,нещо,което няма как да се обърка..

За тази рецепта става дума
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_545.html?m=1

# 349
  • Мнения: 9 571
напротив, Марчева, прочетох я и никъде не пише да се навлажнява. като я чета - не е моето за моя вкус.

# 350
  • София
  • Мнения: 19 319
Моля за помощ.
Трябва ми сайт изчисляващ количеството мазнини (наситени и ненаситени), въглехидрати, белтъчини, протеини, влакнини, сол  и т.н в 100гр или 1000гр  продукт.
https://www.bb-team.org/hrani частично върши работа, но някои неща ги няма.

# 351
  • Мнения: 13 140
Или приложение от сорта на My Fitness Pal и подобни, някои от тях имат дори опция да сканираш баркода на опаковката вместо да въвеждаш ръчно храната. Както и евентуално ако нещо първоначално го е нямало въведено, да се добави веднъж и вече да си го има човек готово.

# 352
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 297
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Трябва да разбиеш продуктите така, че да се получи много въздушна смес, с описаната рецепта трябва доста да се постараеш за да го постигнеш. Лесния начин е да разделиш яйцата и да разбиеш белтъка със захар отделно.

# 353
  • София
  • Мнения: 11 732
напротив, Марчева, прочетох я и никъде не пише да се навлажнява. като я чета - не е моето за моя вкус.
Добре, но дай да видим нещо, което ти си приготвила, да се научим  и ние, ама не виждаме нищо, само приказки на търкалета  четем.
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Помагайте,моля!
Някакъв друг блат ми кажете,нещо,което няма как да се обърка..

За тази рецепта става дума
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_545.html?m=1
Защо не се получи, разбива ли го 10- 12  минути на най-високата скорост на миксера, сместа бухва двойно, побелява, сгъстява се  и готово. Да ти пусна как се прави пандишпан, ама тя е същата техника, но са други мерките
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html

# 354
  • Мнения: 9 571
какво да ти покажа, торта ли? показвала съм в темата за тортите. нямам право на мнение, ако не слагам снимки ли? хаха

# 355
  • Мнения: 122
Здравейте, може ли маслено тесто поставено в опаковани с алуминиево фолио формички да престои в хладилника до утре? Касае се за заготовка за солени кошнички.

# 356
  • In transit
  • Мнения: 11 913
Здравейте, може ли маслено тесто поставено в опаковани с алуминиево фолио формички да престои в хладилника до утре? Касае се за заготовка за солени кошнички.
Може.

# 357
  • Мнения: 122
Благодаря за бързия отговор, притеснявах се да не стане нещо на тестото от алуминиевото фолио.

# 358
  • In transit
  • Мнения: 11 913
Благодаря за бързия отговор, притеснявах се да не стане нещо на тестото от алуминиевото фолио.
Нищо няма да му стане. Важното е да е покрито с нещо, фолио, хартия за печене, за да не изсъхне, ако хладилника е ноу фрост.

# 359
  • Sofia
  • Мнения: 26 498
Maria IIva ,може ли рецептата за масленото тесто?
Искам да направя соленки в кошнички,но не намирам моята рецепта…Търсих подобни в нета,има с кисело и с прясно мляко…не знам коя е по ок 🤔

Общи условия

Активация на акаунт