Козунаци 2024

  • 24 666
  • 486
  •   3
Отговори
# 90
  • Мнения: 6 787
Аз месех с червената френска мая (пакет от 500гр). За златистата само знам, че съществува (виждала съм я онлайн, не съм купувала от нея).

# 91
  • Мнения: 39 509
Оня ден правих пица с домашно тесто. От доста време не ми се беше случвало и се оказа, че маята ми (суха, от Лидл) е с изтекъл срок на годност. Е, получи се чудесно тесто. Но определено за козунаците ще си купя от показаната от Марчева, няма да рискувам.

# 92
  • Мнения: 2 043
Попитах Метро Simple Smile
https://shop.metro.bg/shop/search?q=%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%8F

Защо само при маята за пици 125г трябва да се ползва до 8 дни след отваряне, държи се в хладилник?

Аз от години ползвам френската мая, позната като "маята с лястовицата". И в Кауфланд я има.

# 93
  • Брацигово
  • Мнения: 15
Следя!

# 94
  • Мнения: 230
Попитах Метро Simple Smile
https://shop.metro.bg/shop/search?q=%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%8F

Защо само при маята за пици 125г трябва да се ползва до 8 дни след отваряне, държи се в хладилник?

Аз от години ползвам френската мая, позната като "маята с лястовицата". И в Кауфланд я има.

в меТРО Русе има от червената и от златната сухи маи Safinstant - има и от тази за пица.

# 95
  • София
  • Мнения: 10 325
Аз от години съм с тази мая от био щанда на Фантастико, интересно, че винаги всичко се получава с нея.


https://www.ebag.bg/maia-doves-farm-zhiva-bez-gluten/532858?_gl=1*1caj5q5*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwoPOwBhAeEiwAJuXRh3Z9TnGjfYbJ3J1gxCPA8zxwOIq2bNqPGRNKWikhBlwL3BcJvopLChoCJaYQAvD_BwE

# 96
  • софия
  • Мнения: 2 917
Вчера стартирах с козуначените кифлички на Джема, обожаваме ги.

# 97
  • София
  • Мнения: 2 882
Оле, колко апетитно изглеждат! Браво!

# 98
  • Мнения: 2 494
Гледам Ваня Джорджевич прави фантастични неща с турско брашно. Някой има ли го и може ли да видя снимка на състава, за да си купя подобно, тук, в Англия?
Благодаря.

# 99
  • Мнения: 632
Аз си поръчах и получих от това брашно. Преписвам, че толкова отдавна не съм качвала тук снимки,  че не помня как се правеше.
Хр.стойност в 100 гр. -100 g.
Енергия - 1462 kj/349 kcal
Мазнини -  0.9 g.
от които наситени - 0.2 g.
Въглехидрати- 70 g.
от които захар - 1.7 g.
Фибри - 3.5 g.
Белтъци - 13 g.
Сол - 0.01 g.

# 100
  • Мнения: 2 494
Около 13 грама протеин, предполагам?

# 101
  • Мнения: 2 869
Аз си поръчах и получих от това брашно. Преписвам, че толкова отдавна не съм качвала тук снимки,  че не помня как се правеше.
Хр.стойност в 100 гр. -100 g.
Енергия - 1462 kj/349 kcal
Мазнини -  0.9 g.
от които наситени - 0.2 g.
Въглехидрати- 70 g.
от които захар - 1.7 g.
Фибри - 3.5 g.
Белтъци - 13 g.
Сол - 0.01 g.

Добро е. Важни са белтъците/протеини. Колкото повече над 10 са, толкова по-силно е брашното и прави еластични глутенови нишки, важни за конците на козунака в случая..

# 102
  • Мнения: 1 713
Гледам Ваня Джорджевич прави фантастични неща с турско брашно. Някой има ли го и може ли да видя снимка на състава, за да си купя подобно, тук, в Англия?
Благодаря.
Няма никакво значение дали е турско или някакво друго по националност, важни са белтъците над 10%, най-добре 11-13%. 
Allinson's Strong White Bread Flour
Morrisons Strong White Flour
Tesco Strong White Flour
Matthews Cotswold All Purpose White Flour
Essential Strong White Bread Flour
Waitrose Canadian White Bread Flour
Използвала съм всичките + полски, турски, индийски и други и ако спазваш технологията ще ти се получат отлични печива.

# 103
  • Мнения: 9 571
Брашното е добро.

# 104
  • Мнения: 13 139
Има някакви и с още по-голям процент от това, но поне аз не бих се метнала на тях или бих смесила с някое по-слабо брашно.
Прекалено силно брашно пак не е оферта, особено ако човек е с малко по-малко опит. Тестото става прекалено еластично и трудничко се работи с него, то като ластик... то си става приключение да вкараш мазнината, а за плетенето пък е хептен весело.

Общи условия

Активация на акаунт