Дези, може ли да споделиш рецептата за мусаката Имам тиквички и кайма, днес ме домързя да ги готвя, та ги оставих за утре.
С удоволствие!
Мусака с патладжани и тиквички:
Голяма глава лук се "остъклява" в тигана с малко зехтин, и се прибавя каймата като я мушкаш, докато не покафенее. Поръсваш с канела, мушкатово орехче и черен пипер по желание.
Три патладжана нарязани на тънки филийки се запържват (ползвах зехтин) до покафеняване и разстилат на дъното на йенски съд, или каквото ползваш за мусака.
Над базата разстилаш каймата, покриваш с 3 тиквички, също нарязани на филийки по дължина и леко запържени. Поръсваш щедро с любим кашкавал (аз разстлах Едам, защото това имах).
Накрая разбих с тел 4 яйца, прибавих заквасена сметана и полях мусаката със сместа (вместо бешамел).
Поръсих щедро с орегано и чубрица и пекох май....40 мин.? в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Едит:
Ето рецептата по която се водих общо взето. Намерих я!
http://allrecipes.com/recipe/19644/moussaka/