Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - 2

  • 66 530
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 3 743
Мими, чудесно си украсила темата Hug

елеа, радвам се, че реши да съживиш темата bouquet

Йоана, аз пък тези месеци бях на обратната вълна, не семейно, но докато бяха Великденските пости аз съвсем чинно с 1-2 прегрешения Blush си ги изкарах.

Сега вече ям всичко, но съм решила, че ще ям само месо, което виждам, че е рязано от животно, т.е. без наденички, смляно месо и др. от този род.

Днес и аз за вечеря ще съм на спаначена вълна, защото имам едни питки от спанак, овесени ядки и тофу да доизяждам.

И като споменах тофу, да ви кажа какво установих при един непланиран експеримент Laughing Смесих размразен спанак с ферменирало в млечна суроватка тофу и намачкани сварени картофи. Направих ги на кюфтенца и ги опеках. Те се надуха и като ги опитахме, вътре бяха кухи, като арабските питки Crazy Синът ми даже си направи сандвич от тях, т.е. сложи моркова вътре в кюфтето hahaha
И още нещо установих, когато ферментиралото тофу се направи на пастет в кухненския робот, почти едно към едно е вкуса му с БГ крема сирене Crazy

Семейството тази вечер е на ориз с пилешки гърди и аспержи.

Иначе при нас днес е лято, но само за днес, утре се завръща прохладната пролет Wink

# 736
  • Мнения: 3 841
Mimi,  текнаха ми лигите  Heart Eyes Изглеждат страхотно нещата,  които си ноготвила.!Как правиш супата от елда?

Йоана, аз също не си падам по плодовете- обичам диня,  некта ина,  череша,  боровинки: Иначе от месата консумираме главно телешко( от село)+ каймата,  малко пилешко и рядко агнешко. Колбаси съм схряла да купувам,  че малкия се опъпчи от пил.  филе,  пък и не са здравословни!

Галче,  разсмя ме с тези " кухи кюфтенца" JoyВиж колко оригинално се е получило.
Аз иначе съм на вълна спанак сега и се чудя дали утре да направя супички или мъфини  ThinkingПриемам и други предложения! 
И да ви питам момичета- " чията", освен накиснато в мляко,  как другояче мога да я консумирам?

# 737
  • Мнения: 711
Като стана въпрос за тофу, днес спорихме с един колега доколко соята е полезна защото агитирах колегите да опитат лате със соево мляко. Та много често се замислям дали соята е повече полезна отколкото вредна  newsm78

Аз чията я слагам като си правя овесени ядки с кисело мляко, на смуути, поръсвам хлебчета с нея... за друго не се сещам

# 738
  • Мнения: 28 960
Елеа супата от елда я готвя като леща с морков, даже слагам и зелена чушка, много е приятна и най вече диетична! Плодове не обичам изобщо...освен диня...но за това пък обожавам салати, правя много и различни!
Йоанка почти цялата соя е генно модифицирана!

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 15:17 от mimi.7299

# 739
  • Мнения: 3 841
Mimi,благодаря-ще пробвам.Относно соята-в малки количества е Ок ама да я използваш като заместител на протеините ми се струва вредно!
Аз днес сготвих ориз със спанак на фурна,крем супа от зеленчуци и ще направя огромна салата със зеленийки.
Някой ще мии обясни ли как да кача снимки?Simple Smile

# 740
  • Мнения: 28 960
Трябва ти програма за качване на снимки Postimage.org, примерно, качваш снимката и то ти изброява линкове, търсиш линк за форум, копи и във форума paste! Не знам дали бях достатъчно ясна! Simple Smile
Днес съм на работа довечера ще готвя пиле Дюк! Simple Smile

# 741
  • Мнения: 3 841
В Лидл Дюк бяха -30%.Мисля,че те разбрах ама е занимавка:)

# 742
  • Мнения: 28 960
В Лидл Дюк бяха -30%.Мисля,че те разбрах ама е занимавка:)
Е да, ама аз съм се специализирала и съм бърза!

# 743
  • Мнения: 3 841
В Лидл Дюк бяха -30%.Мисля,че те разбрах ама е занимавка:)
Е да, ама аз съм се специализирала и съм бърза!
Ще чакам снимка и на пилето Hug Hug Hug

# 744
  • Мнения: 28 960
В Лидл Дюк бяха -30%.Мисля,че те разбрах ама е занимавка:)
Е да, ама аз съм се специализирала и съм бърза!
Ще чакам снимка и на пилето Hug Hug Hug
Май ще готвя две ястия, пилешки винен кебап и печено с картофи, ще кача ако стане вкусно! Кебапа ще готвя на ИП!

# 745
  • Sofia
  • Мнения: 26 565
И аз днес сготвих спанак с ориз на фурна,със заливка...и направих една измислена салатка,но много вкусна се получи-настъргани репички,моркови,авокадо,краставица,копър,лим.ок,зехтин и песто.Преди 2 дни направих за пръв път чийзкейк,хареса се.Бърз,лесен и малко калоричен.Пак ще правя скоро.
Последното пиле Дюк го взех от Фантастико,яко ме излъгаха,по 9,50лв/кг.,а на етикета пишеше 8,50лв/кг.,излезна ми като агнешко бутче,към 20лв Money

За днес имам задача пак за нещо сладичко,но с брашно от лимец/че само такова имам/...и да е здравословно,ако имате идеи,ще съм ви благодарна Hug

# 746
  • Мнения: 3 743
елеа, у дома спанакът най много се тачи или на спаначени рулца /точени кори, с плънка от спанак и сирене или извара завити на рулца и леко запечени на фурна, до покафеняване/ или споменатите картофени кюфтета с варени картофи, но обикновено плънката е от спанак и сирене /също се пекат до покафеняване/

снимки могат да се качват и от фейсбук,
Скрит текст:
цъкаш върху снимката, даваш копирай адрес на изображението или Image URL пействаш в коментара и отгоре на втория ред на лентата с инструментите има една фигурка като картинка, втората от ляво на дясно. Маркираш адреса на изображението и цъкаш върху картинката. Като дадеш предварителен преглед, трябва да виждаш качената снимка. Пробвай, ако искаш и ако не става, пиши ми ЛС, ще видим какво не се получава и защо Hug

Чията аз я правя на желета, разтварям желатин, добавям около лъжица чия на 250 мл вода или друга течност. Друг вариант е на суров конфитюр Crazy смесваш ягоди или малини или боровинки /на мен с ягоди най ми харесва/ с известно количество чия Joy на вкус и в кухненския робот, пак на вкус, ако искаш оставяш повече парченца, ако искаш смилаш на пюре. Оставяш в хладилника за няколко часа. Може и да подсладиш, ако не ти е сладко и после с лъжицата в буркана Wink Иначе и аз я слагам в овесени ядки и кефир за закуска понякога Peace

Тофуто, не съм убедена, че е вредно, като гледам японките как си го консумират Crazy Но напоследък го ям само ферментирало. Не само заради уж здравословната страна, а най-вече заради промяната във вкуса Heart Eyes Но понеже съм на мнение, че дозата прави отровата, гледам да не прекалявам с нищо Peace

Доли, ще споделиш ли рецептата за чийзкейка?

С брашно от лимец нямам опит, дано някой друг да се включи с идеи.

У нас ще сме на скариди с бекон, грах и замразени зеленчуци

Аз имам половин японска дайкон ряпа, някакви идеи как да я оползотворя, освен на салата, че на децата им люти Laughing Йоана ти не беше ли готвила с нея?

# 747
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 748
   Намесвам се във вашата чудесна и приятна темичка, която тайно чета от началота  Blush.

   Имам въпрос към МИМИ и останалите пишещи - защо да не използваме соята като протеинов източник, ако тя е с доказан био произход. Напоследък много я ползвам и семейството ми я обожава - слагам в салати, нудъли, сварявам и подправям с лим. сок и сол - и така си я ядем. Мерси!  Hug Hug Hug

# 748
  • Мнения: 28 960
Ир, красавице!!! А като четеш, защо не се обаждаш? Ти си кулинарка.....даже може и менюта да ни споделяш!
За мен единствения проблем, който знам за соята е, че се отглежда в страни, където е генно модифицирана....иначе влияе добре върху женските полови хормони, лек протеин е, но естествено не може да замести всички необходими вещества които получаваме и от животинските протеини! Никога не съм била привърженик на залитанията в едностранчиво хранене, организмът има нужда от всичко, всеки ден!!! Дневният прием за добро здраве на организма изисква ВХ, мазнини, Белтъчини, витамини, минерали!
Аз също ям соя, под формата на тофу, ползвам протеинови шейкове за закуска понякога с банан или ягоди вътре, купила съм си неутрална пудра със соя и когато преценя, че приемът ми на белтъци за деня е малко, примерно, ям гола супа на обяд, мога да сложа лъжичка соев протеин в нея и така.....!!! Приемът на белтъци държи организмът сит дълго време....не ни кара да похапваме през час, не е високо калоричен, поддържа мускулната маса! А добра мускулна маса е предпоставка за добър метаболизъм!

# 749
  • Sofia
  • Мнения: 26 565
Не е добре да се яде соя,ако има проблем с щитовидната жлеза.
Преди години съм я консумирала,но откакто ми откриха хашимото я избягвам,доколкото мога...то във всички купешки сладки и солени неща има соев лецитин или нещо подобно...затова аз си правя почти всякакви десерти.
За шейкове и смути ползвам грахов протеин.

Общи условия

Активация на акаунт