елеа, радвам се, че реши да съживиш темата
Йоана, аз пък тези месеци бях на обратната вълна, не семейно, но докато бяха Великденските пости аз съвсем чинно с 1-2 прегрешения си ги изкарах.
Сега вече ям всичко, но съм решила, че ще ям само месо, което виждам, че е рязано от животно, т.е. без наденички, смляно месо и др. от този род.
Днес и аз за вечеря ще съм на спаначена вълна, защото имам едни питки от спанак, овесени ядки и тофу да доизяждам.
И като споменах тофу, да ви кажа какво установих при един непланиран експеримент Смесих размразен спанак с ферменирало в млечна суроватка тофу и намачкани сварени картофи. Направих ги на кюфтенца и ги опеках. Те се надуха и като ги опитахме, вътре бяха кухи, като арабските питки Синът ми даже си направи сандвич от тях, т.е. сложи моркова вътре в кюфтето
И още нещо установих, когато ферментиралото тофу се направи на пастет в кухненския робот, почти едно към едно е вкуса му с БГ крема сирене
Семейството тази вечер е на ориз с пилешки гърди и аспержи.
Иначе при нас днес е лято, но само за днес, утре се завръща прохладната пролет