Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 81 341
  • 879
  •   3
Отговори
# 855
  • Мнения: 1 445
А джолан на бавно готвене за колко време го пускате? Гледам рецепти за 4 часа и такива за 8 часа. И двете за инстант пот.

Бавното готвене също има различни степени на температура. Има high и low. Затова е различна продължителността на готвене

# 856
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 052
Ясно, благодаря ви!

Редактирам се, мислех, че не съм видяла

Скрит текст:


Явно ще сме на проба - грешка.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 12:50 от etty775

# 857
  • Мнения: 12 177
А не е ли добре, първо да се пусне под високо налягане за 15 минути, след като става въпрос за голямо парче месо и след това бавно готвене за 4 часа?
Абсолютно начинаещ съм, не ми се смейте, ако въпросът е нелогичен.

# 858
  • Мнения: 1 445
А не е ли добре, първо да се пусне под високо налягане за 15 минути, след като става въпрос за голямо парче месо и след това бавно готвене за 4 часа?
Абсолютно начинаещ съм, не ми се смейте, ако въпросът е нелогичен.

На високо налягане за 15 минути ще бъде почти сготвено даже и най-дебелото парче. По-скоро да се запечата на програма соте.

# 859
  • Мнения: 3 375
От къде поръчвате силиконови уплътнители за Duo crisp?

# 860
  • Мнения: 1 537
От сайта на Инстан пот, два броя са в комплект. Син и червен, едното за манджички, другото за сладкиши. Все пак е силикон и поема миризма

# 861
  • Мнения: 449
Здравейте,
Някой има ли малката тенджера от картинката? Продава ли се в България и под какво има да я търсе? Трябва ми нещо такова за готвене на една порция храна отделно от голямата!
[/i]

# 862
  • София
  • Мнения: 23 170
https://www.crock-pot.com/employee/crockpot-little-dipper-food-w … SAP_32041CNP.html
за подгряване на храна е май.
ама не го намирам из нашите магазини.

# 863
  • Мнения: 449
https://www.crock-pot.com/employee/crockpot-little-dipper-food-w … SAP_32041CNP.html
за подгряване на храна е май.
ама не го намирам из нашите магазини.
Благодаря!
Ако е за топлне само не ми върши работа Sad
Трябва ми малък готвещ.

# 864
  • Мнения: 1 704
Инстант пот 3л. е супер. Става за двама. В Лидл 1.2л тенджерка с кабел. Това е най-малкото, за което се сещам от този тип.

# 865
  • Мнения: 4 144
Я предложете хубава универсална подправка за готвене без глутамат. Не мога да разбера защо всичко ми става без вкус. Само да хабя продуктите.
До сега само едни пържоли ми станаха вкусни в Прото. Sad

# 866
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 813
Не готвя с глутамат от години, кое Ви притеснява във вкуса? Дайте рецепта на нещо, което става безвкусно. Аз установих, че ако сложа всичко сурово, не ми харесва вкусът. Но запържа ли добре зеленчуците на програмата за Сотиране, всичко става невероятно вкусно. Водата също трябва да е малко, иначе стават чорбави манджите. Ползвам си стандартните зелени и сушени подправки, които ползвам и когато готвя на котлон. Иначе, има миксове сушени зеленчуци без сол, мазнини и глутамат. Купувала съм от Кауфланд, но не се сещам марката. Може и само да си направите подходящ микс на програмата за дехидратиране. Не съм пробвала, но ако имам време, с удоволствие бих.

# 867
  • Мнения: 4 144
Със сигурност ще си дехидратирам скоро. Но каквото и да сложа, става без грам вкус. Дори и без сол. Не само аз го усещам.
Относно сотирането, само морков сортирам, тъй като лук не консумираме.

# 868
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 813
Моето впечатление е, че даже подправките се усещат по-силно. Иначе, за солта, да, малко е странно, защото на котлон опитваш и добавяш, а тук не можеш. Вариант е да опиташ ястието след като отвориш капака и да посолиш допълнително, ако се налага. Ако е течна храна, може да се пусне за няколко минути на Соте да си поеме солта.
Свиква се,  иска си време да се опознае уредът.

# 869
  • Berlin
  • Мнения: 11 272
За какво става въпрос по-точно? Манджа с месо или само месо? Пише пържоли, но пържоли под налягане не си ги представям как ще станат хубави, ако не е може би фрайър.🤔 Иначе всякакви подправки слагам и е вкусно всичко, което правя, като манджа, супа, паста със сос и месо и подобни под налягане.

Общи условия

Активация на акаунт