Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 3

  • 8 840
  • 95
  •   1
Отговори
# 60
  • Добрич
  • Мнения: 5 462
И друг да вземете, пак ще става бавно. Сушенето на по-ниска температура отнема доста време. Сушила съм и над 2 денонощия, ако са по-големи парчета.

# 61
  • Мнения: 18 635
Смокини няма как за 10 часа, повече трябва, особено, ако ги искате "да дрънчат".

Преди всичко вижте дали нагрява там, където е въздушната струя - понеже една година бях взела от Лидл дефектен дехидрататор, който не нагряваше и духаше само студена струя. Ако нагрява добре на 70 градуса, значи просто трябва по-дълго време за сушенето.

# 62
  • Мнения: 1 430
Аз миналата година що смокини изсушиих... На 70гр и със сигурност далеч повече от 10 часа. Подправки и билки ММ суши тази година доста, върл маниак на чайовете е и от пролетта започна със сушенето на билки, но ги реди вечерта и пуска машината, на сутринта са готови. Моята е с 9 тави, не знам дали има значение за времето за сушене, но предпочетохме да побира повече с едно зареждане.

# 63
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Билките за чай се сушат много бързо на сухо място,не е нужно в сушилня.Дори не знам дали топлината няма да им промени вкуса 🤔

# 64
  • Мнения: 1 430
Да, но се притесняваме да не се прашат. Живеем на оживена улица с доста прах и затова предпочитаме в уреда.

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
Навсякъде е прашно.
Билките за чай суша вътре,на хартия.

# 66
  • Мнения: 2
Смокини няма как за 10 часа, повече трябва, особено, ако ги искате "да дрънчат".



Преди всичко вижте дали нагрява там, където е въздушната струя - понеже една година бях взела от Лидл дефектен дехидрататор, който не нагряваше и духаше само студена струя. Ако нагрява добре на 70 градуса, значи просто трябва по-дълго време за сушенето.

Сега го заредих с мента и ще видим …пуснах я за 10часа на 45градуса.
А за смокините не исках да са адски твърди .
Реших да пробвам два пакета във вакуумна опаковка и в шкафа и два в опаковка,но във фризера .
Други път ще ги изсуша максимално и в буркан.

# 67
  • Мнения: 1 430
Моите миналогодишни смокини ги държа вакуумирани и в шкаф. Ама толкова много имам, че се чудя какво да ги правя. Тази година още не са започнали да зреят масово, че да суша.

Доли, ММ бере в големи количества билки, тъй като пие по 2л чай на ден от различни растения. Имаме един двукрилен гардероб с рафтове, нареден с неговите билки само, подредени в опаковки и  надписани 😃

# 68
  • Под Слънцето
  • Мнения: 3 761
Ей ме на и мен тук. Привет!  Преди известно време трябваше да опукам едни ваучери в Емаг и след като се чудих няколко часа какво да взема, си купих Деу. Време е да го разопаковам и да го оползотворя. Ще питам това-онова тези дни... Wink

# 69
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 898
Аз скоро си купих дехидратор и си направих уникални "кюфтенца" за здравословни  Hamburger

Рецепта : шепа орехи, шепа сл. семе, червена чушка, морков, лук, чесън магданоз, 2 с.л ленено семе, зехтин, няколко сушени домата, подправки на вкус + малко вода.
Всички тези неща се смесват в чопър или блендер и се получава гъста смес.
От нея се оформят 6-8 бургера.
Сушат се 14 часа от едната страна, после за още 4 ги обръщам и от другата.

Могат да се сервират в хлебче по избор или между две листа от айсберг с малко домашна майонеза, доматче или домашен кетчуп, авокадо, може кисела краставичка и лук



Бон Апети Blush

Ще се опитам да си направя. Изглежда апетитно. Моята машина не съм я пускала от много време, но трябва да я посъбудя.

# 70
  • Мнения: 154
Дехидратора ми духа студена струя, дали се е развалил? Понеже съм го използвала само веднъж отдавна и не помня как е духал, вчера го пуснах и духаше студено.

# 71
  • Мнения: 2 140
Зависи от градусите. На 60-70 трябва да духа горещо.

# 72
  • Мнения: 1 726
Здравейте, някой сушил ли е цели червени чушки(пипер) в дехидратор? Виждам само ,,рецепти,, за нарязани на парчета, но аз искам цели. Побират се някак. Въпрост е, дали няма да отнеме прекалено дълго време.

# 73
  • Мнения: 239
Веднъж опитах да суша цели чушки, но по време на процеса се отказах. За пълнене замразявам малко.

# 74
  • Мнения: 1 726
Веднъж опитах да суша цели чушки, но по време на процеса се отказах. За пълнене замразявам малко.
А защо се отказахте ? Много бавно става,или нещо не ви хареса резултата?
Искам сушени за пълнене, пресни(иоо замразени сурови) не обичаме много и 2-3пъти готвим лятото и ни е достатъчно

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт