Козунаци 2024

  • 15 615
  • 280
  •   4
Отговори
# 30
  • Мнения: 161
Какво брашно използвате за козунаци? Понеже купих от Италия брашно тип 00, та се чудя дали да не  внедря част от него в козунак? За пици е чудесно.

Някога случвало ли ви се е да имате проблем при самолетна проверка на чекиран багаж, ако сте си купили брашно?

# 31
  • Мнения: 7 062
В случая бяхме с кола и такъв проблем не сме имали. Не мога да отговоря,  не ми се е случвало да пренасям брашно със самолет.

# 32
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Смятам и тази година да правя по рецептата на Морена.
Обаче ми се иска да пробвам и кулич. И ще съм благодарна, ако някой даде изпитана рецепта за него. Два пъти досега съм пробвала рецептата на Йоли, всичко замина в кофата.
За мен този е най-добър. Не е като да бе съм правила и яла. От детството ми се правеше от баба, майка и сега от мен. Та тази рецепта ми е фаворит, много стара при това. С мая е, но аз я правя с квас.
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post_18.html?m=1

Оригиналът:
https://hlebopechka.ru/a/index.php?topic=9679.0
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2015/04/blog-post_18.html?m=1

Последна редакция: пт, 05 апр 2024, 17:43 от Джемма

# 33
  • под тепетата
  • Мнения: 9 314
Може ли да се направи козунак със смесени брашна? 50/50 бяло и типово или пълнозърнесто.

# 34
  • Мнения: 2 846
Може ли да се направи козунак със смесени брашна? 50/50 бяло и типово или пълнозърнесто.
Че може, може, но нито ще има конци, нито ще прилича на козунак, а по-скоро на черно сладко хлебче.

# 35
  • Sofia
  • Мнения: 21 642
Може ли да се направи козунак със смесени брашна? 50/50 бяло и типово или пълнозърнесто.
Колкото по- малък % на тъмното брашно - по вероятно да има конци/да е козунак. Simple Smile

# 36
  • Мнения: 12 871
Точно за козунак не бих правила такива "здравословни" варианти. Пак нито ще е здравословен, нито ще е хубав козунак както си трябва и поне мен би ме било яд за цялото вложено време в направата му.
Остана май в предната тема, но го нищихме това наскоро. Всяка година се чуди някой, то вече сигурно всеки трети е с ИР... обаче греда, пълнозърнестото брашно и то не е за нас та няма смисъл. Хапвам малко от истинския и на вече пълен стомах с по-подходяща храна и това е.

# 37
  • In transit
  • Мнения: 11 837
Може ли да се направи козунак със смесени брашна? 50/50 бяло и типово или пълнозърнесто.
Ако за бяло ползваш Манитоба или примерно силните бели брашна на Мливо + пълнозърнестото на Мливо, ще стане, но цвета ще му е доста тъмен, а вкуса различен.

# 38
  • под тепетата
  • Мнения: 9 314
Благодаря ви, май най-добре е както казва natka!

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 21 642
Благодаря ви, май най-добре е както казва natka!
Така е разбира се.  Козунак е с фино бяло брашно.... и конци.  Simple Smile

# 40
  • Мнения: 12 871
Благодаря ви, май най-добре е както казва natka!
За някои неща си струват да се заместват, но точно за тесто и то за козунак не, от няколко години се налага да ги имам предвид тия неща та не е от снобизъм това ми изказване а от опит.

# 41
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 739
по темата с козунаците, конците и кексовете Grinning https://offnews.bg/obshtestvo/59-leva-za-bezglutenov-kozunak-ot- … tkova-820994.html

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 21 642
Ми като не е... каквото там трябва името Козунак и каквото представлява.... всеки ще си нарича "Козунак" каквото и да надроби.  
Аз лично се справям с глутена (нямаме проблем с него), като си втасвам на макс квасните печива, та бива силно разграден той.  Simple Smile

# 43
  • Мнения: 1 154
Всяка година избухва някоя луда с козунак за 50-100 лв.
А на Савинито тази година колко е?

# 44

Общи условия

Активация на акаунт