Козунаци 2024

  • 16 114
  • 295
  •   16
Отговори
# 45
  • Мнения: 12 882
Е, това са си бутикови продукти и то специфични, ако и само името им да е козунак. Но пък явно има кой да си ги купува, щом не им е за първа и единствена година да ги предлагат, така че тях не ги мисля.
За щастие, не е задължително да ги ядем, че за тая цена нещата отиват на избор между "козунак" или агнешка плешка за празника Grinning

# 46
  • Мнения: 3
Някой питаше за кулич.

Може ли да споделите рецептата?
Предварително благодаря 😊

# 47
  • Мнения: 2 847
Някой питаше за кулич.

Може ли да споделите рецептата?
Предварително благодаря 😊

https://cookyt.pro/recipe/bespodobnyj-pashalnyj-kulichkraffin-1458

# 48
  • София
  • Мнения: 3 026
Морена,ако още не си намерила мас видях,че има в Кауфланд.Стои при корите за баница.

# 49
  • Мнения: 7 062
В България мас съм купувала от магазините на Бозмов. Никак не е лоша.

# 50
  • София
  • Мнения: 3 026
В България мас съм купувала от магазините на Бозмов. Никак не е лоша.
И аз от там,но Морена живее на другия край на София.

# 51
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Днес пекох козунаци с левито мадре. Не са репетиция, за празника са. Отидоха във фризера. Тази година ще си облекча труда с малко предварителна подготовка.



# 52
  • In transit
  • Мнения: 11 841
Джема, хубаво е, че имаш толкова място във фризера.

И аз вчера пекох козунак, не издържах на обещанието си.Blush Пробвах нова рецепта за козунак с кондензирано мляко, получи се чудесен пухкав козунак на конци. Лошото е, че половин козунак си изядох без угризения. Flushed Другия го връчиш на младежите, за да не изям и него.



оформих го на руло със сладко от червени плодове и няколко замразени вишни.

# 53
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 739
Джемма, изпеканите козунаци ли сложи във фризера? Може ли така? За пръв път чувам. Blush Не губят ли вкусови качества?

# 54
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Нищо не губят, като прясно изпечени са.
Днес ище една доза с квас, но с технология танджонг (с парена каша). Понеже за първи път го прилагам, разчупих единия от любопитство. Мекички, ароматни, но вкусът не е моят.

# 55
  • Мнения: 12 882
И аз не си го представям точно в козунак това, иначе за хляб наистина става много мек и по-малко се рони. Но пък ми стана интересно да прочета че си пробвала и това, нямаше да ми хрумне.

# 56
  • Мнения: 2 847
Ох, и аз правя една козуначена пита в момента по нова експериментална технология. Правя я за подарък по повод и какво ми трябваше! Идея нямам какво ще се получи. Thinking
До довечера имам време, ако не става - нова. Smirk

# 57
  • Мнения: 1 445
Аз също правих козуначено руло с танджонг. Супер стана. Но козунак не съм опитвала.

# 58
  • София
  • Мнения: 11 711
Не издържах след като видях рецептата и набързо я забърках и не съжалявам, но и никой у дома не съжалява, защото е изключително сочна, свежа, с уникален вкус на леко кисели вишни и крем - сирене,. Подобна е на нашенски козунак, но и не е , но си заслужава.
ПОЛСКА БАБКА С КРЕМ - СИРЕНЕ И ВИШНИ / ЧЕРЕШИ - CREAM CHEESE BABKA



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/04/cream-cheese-babka.html

# 59
  • Мнения: 2 847
Мини кулич крафен:



Пекох ги свободно, а чинийката е за кафе. Много красиви стават, тестото е крехко и се топи в устата, но някак не са моето. Предпочитам си козунак и кифлички. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт