За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 329
  • 738
  •   1
Отговори
# 735
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 473
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?
Ze-ze, виж тук

https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html

https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.com/2018/10/250.html

https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.com/2017/12/blog-post_2.html

# 736
  • In transit
  • Мнения: 11 915
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?
Карашик бюрек
Натрошаваш сирене или го настъргваш в една купа (около 250-200г). Поръсваш всяка кора със сирене и я свиваш към средата, да я намачкаш.
Слагаш трите намачкани кори в тава и ги заливаш със смес от 3 яйца, 100г разтопено масло (или олио) и 250-300г прясно мляко.
Печеш на 200С за около 30-40 минути, до златисто.

или Гибаница

# 737
  • Мнения: 9 123
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?
Тези ги харесвам най-много на гюзлеми, или бюрек със спанак.
Нова тема, заповядайте https://m.bg-mamma.com/?topic=1572190

# 738
  • Мнения: 6 880
Ако корите са ми по-големи от тавичката - като нормална баница, но корите намачкати и рошави и пак плънка като нормална. даже така май по-добре ми е ставала.

Общи условия

Активация на акаунт